RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne føler seg tilsidesatt

I sommer sa bydelsadministrasjonen i Vestre Aker ja til barnehage ved Holmendammen. Politikerne mener at saken burde vært politisk behandlet.

Vestre Aker: Bydelsutvalget hadde sitt siste møte før sommerferien den 15. juni. Samme dag har Omsorgsbygg møte med bydelsadministrasjonen, hvor en mulighetsstudie for en storstilt barnehageutbygging ved Holmendammen blir presentert. Det er snakk om å ta 4500 m2 av det 18 000 m2 store friområdet til barnehageformål, med plass til 160 barn. Fire dager senere svarer bydelsadministrasjonen: " Bydelen finner tomten tilnærmet ideell for bygging av barnehage", står det i brevet til Omsorgsbygg, som blir bedt om å arbeide videre med saken, "slik at det så snart som mulig kan bygges en kommunal barnehage på tomten i Bamseveien. Bydelens politikere ble ikke kontaktet og var uvitende om at de nettopp hadde besluttet at prosessen skulle fortsette.

Reagerer

I slutten av juni sender plan- og bygningsetaten et planinitiativ til bydelen med svarfrist 10. juli. Her blir tre alternativer for utbygging av Holmendamparken presentert. Bydelsadministrasjonen formulerer et forslag til svar på planinitiativet som blir sendt BU-medlemmene elektronisk med fire dagers svarfrist. Ifølge BU-medlemmer følger ikke sakspapirene fra PBE med. "bydel Vestre Aker går inn for at det etableres barnehage i friområdet ved Holmendammen under forutsetning av at det skaffes erstatningsarealer", er konklusjonen i svaret fra bydelsadministrasjonen til PBE.
Flere av politikerne har ikke fanget opp meldingen i ferien, samtidig som feil mailadresse er brukt på enkelte. Flere reagerer på at en så viktig sak går videre uten en fullverdig politisk behandling, som også skyldes PBEs korte tidsfrister i BUs "fellesferie". Noen mener at her burde det vært søkt om utsettelse av tidsfristen.
Byutvikling, miljø- og samferdselskomiteen (BMS-komiteen) hadde møte 21. august uten at saken var på dagsorden.
- Her kan vi diskutere 10 centimeter høyde på et møne eller tak i det vide og det brede, mens vi ikke engang får høre om en sak av så stor viktighet, sier en av representantene som vil være anonym.
BMS-komiteen fikk vite om saken gjennom Venstrerepresentanten Terje Bjøro i BU, som i et brev til plan- og bygningsetaten påpeker at det er meget uheldig at bydelsadministrasjonen forfatter en politisk uttalelse i saken.
- Jeg føler meg urolig over at jeg som politiker ikke har innvirkning på en så viktig sak. At bydelsadministrasjonen gir fra seg et så flott friområde uten å innhente uttalelser fra BU-medlemmene, gjør at jeg føler meg tilsidesatt som politiker, sier Terje Bjøro.

Prinsipielt viktig

Ullern Avis Akersposten har vært i kontakt med representanter i BU og BMS-komiteen fra Høyre, AP, FrP, SV og Venstre. Alle reagerer på saksbehandlingen.
- Jeg så saken først i møtet i BMS-komiteen 21. august. Den vil nå gå videre for å få en ryddig behandling. Vi får ta saken når den er ferdig utarbeidet. Uten at vi har tatt noen beslutning, så synes jeg at en barnehage ved Holmendammen er et glitrende forslag. Målet er full barnehagedekning og det er vanskelig å finne egnete områder, sier Høyres Gunnar Stavnes, som sitter både i BU og BMS-komiteen.
- Men burde ikke BU-representantene fått sakspapirene og muligheten til å uttale seg?
- Hva kommer det av at kommunale og statlige etater sender saker i ferieperioden med korte tidsfrister, når de politiske organene ikke er operative? Det er kritikkverdig. Men ja, sakspapirene burde vært sendt fra administrasjonen til medlemmene av BU. Det er jeg helt entydig på. Dette er prinsipielt viktig, sier Stavnes, som ikke fikk administrasjonens forslag til uttalelse på grunn av sending til feil mailadresse.
Det lyktes ikke å få en kommentar fra bydelsdirektør Jan Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere