RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne krever mer av eldresenter


– En kjedelig rapport, sa Lill Pleym og SV i forrige bydelsutvalgsmøte, om årsmeldingen (2010) for Grefsen-Kjelsås Eldresenter$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
– En kjedelig rapport, sa Lill Pleym og SV i forrige bydelsutvalgsmøte, om årsmeldingen (2010) for Grefsen-Kjelsås Eldresenter$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Bydelspolitikerne er ikke fornøyd med Grefsen-Kjelsås eldresenters årsmelding for 2010. – Dette ble «kjedelig» – vi vil vite mer, sier blant annet Lill Pleym (SV).

KJELSÅS/NORDRE AKER: – Og hvem er det egentlig som bruker eldresentrene i bydelen? Det står i denne meldingen at det finnes 3897 potensielle brukere, og av disse har 1680 personer benyttet seg av ett eller flere av senterets tilbud. Hvilken alder har disse 1680 personene? Og betyr det at hvis en person er innom og bruker senteret én gang i løpet av ett år, blir han/hun registrert som bruker? Potensielle brukerne regnes fra 62 år. Er ikke det litt tidlig? Generelt er vel dagens 62-åringer ikke modne for eldresenteret, spør bydelspolitiker Lill Pleym, selv snart 60 år.

Samfunnsengasjement

– Som samfunnsengasjert person hadde jeg for eksempel ønsket at eldresentrene også kan være en arena hvor man kan bruke et slikt engasjement til praktisk arbeid, temakvelder, innsamlingsaksjoner til trengende i inn- og utland, og bli oppdatert på aktuelle problemstillinger gjennom avis- og nyhetsgrupper.

SV etterlyste i forrige bydelsutvalgsmøte mer konkret informasjon om hva slags aktiviteter som tilbys brukerne, og oppslutning på de eksisterende forskjellige aktivitetene, som eksempelvis språkgrupper, håndarbeid, bridge, trim, lesesirkel, dagsturer, reiser, datakurs, internettkafé, julemesse, dans, pub og quizettermiddager.

Ellers tilbyr senteret frisør og fotpleie, synsprøve og hørselstest, transporttjenester, seniortjenester og følgetjeneste.

Brukerundersøkelser?

– Eldresentrene gjør mye bra de, og er en viktig sosial arena for mange eldre. Men eldre er ingen homogen gruppe, og er aktivitetene vide og brede nok? Endres de i takt med tiden? Målet må jo være at sentrene blir mest mulig attraktive for de eldre, og brukt av flest mulige. Det er jo også viktig for bydelen å få bekreftet bruken, siden vi bidrar med ganske store beløp årlig til bydelens eldresentre. Og får de eldre selv i stor nok grad være med på å påvirke hva slags aktiviteter sentrene skal tilby? Vi savner også å få se årlige brukerundersøkelser som nettopp vil vise om de eldre føler at sentrene har tilbud som de ønsker seg, sier Pleym, som også gjerne skulle ønske seg en politisk representant inn i hvert eldresenterstyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere