RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen-beboer Vesla Vetlesen ville helst beholde Munch-museet på Tøyen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Kampen-beboer Vesla Vetlesen ville helst beholde Munch-museet på Tøyen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Politikerne må slutte å snakke

Munch-museet flyttes til Bjørvika, og dermed har Tøyen-beboerne en klar beskjed til Oslo-politikerne sats på Tøyen nå!

TØYEN: Jeg ville helst at Munch-museet skulle bli her på Tøyen, sier Kampen-beboer Vesla Vetlesen.

Det er hun ikke alene om. I løpet av en halvtime utenfor Munch-museet tirsdag ettermiddag møter Østkantavisa både forundra turister og skuffa naboer.

Skal det flytte? Og så er det ikke bestemt hva som skal komme hit?, sier sveitsiske Kaspar, som er på museet for andre gang. Det samme sier både dansker og amerikanere vi møter.

Skuffa

I fjor kunne Munch-museet skilte med rekordhøye besøkstall. Likevel vedtok bystyret sist onsdag at museet nå skal flyttes, blant annet med begrunnelse at det skal være lettere tilgjengelig. Synd, mener Aps Håkon Haugli.

Tøyen og dagens beboere i Gamle Oslo er frarøvd Munch-museet med pussige begrunnelser om at det dreier seg om kunst. Men hva er det SV, Venstre og byrådet ser for seg at de kan gjøre med kunsten i Bjørvika som de ikka kan gjøre på Tøyen?, sier han.

Knut Even Lindsjørn (SV) mener imidlertid at ettersom flertallet for en flytting allerede var sikret, var det viktigere å jobbe for gjenbruk av Munch-museet og Tøyen generelt.

Det lå en klar forutsetning om at vi måtte få flertall for våre forslag om en oppgradering av Tøyen-området, for at vi skulle stemme for flytting. Det fikk vi til, og det er en seier, hevder han.

Må på plass nå

Og SV fikk også flertall for sitt forslag om å lage en plan for Tøyen. I vedtaket heter det at byrådet senest ved utgangen av 2010 må legge fram en plan for gjenbruk av Munch-museet. I tillegg må de i løpet av 2009 legge fram en plan for oppgradering av Tøyen kulturpark.

For Vesla Vetlesen er vedtaket om en satsing på Tøyen et plaster på såret etter at flyttinga ble vedtatt. Samtidig ber hun politikerne slutte å snakke, og begynne å handle.

En ting som er viktig er å få på plass et veksthus her på Tøyen. Og det må skje nå. Det har de snakket om så lenge, og nå må de gjøre noe med det. Jeg tror kanskje Naturhistorisk museum kan benytte seg av lokalene i Munch-museet. Det har jo vært snakket om det tidligere. Det må i alle fall satses på Tøyen, sier hun, og får støtte av flere forbipasserende Østkantavisa møter.

Det må komme noe vakkert, noe som folk vil bruke, sier danske Hans Erik Person.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere