Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne overkjører de eldre

Eldrerådet synes ikke noe om barnehageplanene som foreligger for Adamstuen omsorgssenter, som på sikt vil si at beboerne må ut.

Adamstuen: Dette er et område som er relevant i forhold til eldre, sier leder av eldrerådet Ivar Børsheim.

Han har sammen med nestleder i rådet, Ulla Askeland, forundret seg over bydelsutvalgets prioriteringer. De vil på ingen måte sette barn og eldre opp mot hverandre, og forstår i stor grad, at det er behov for å nå full barnehagedekning i bydelen, men å kaste ut de eldre for å få i stand en barnehage på Adamstuen omsorgssenter er fullstendig feil, mener de to.

Dette kaller jeg overkjøring, sier Ulla engasjert.

Adamstuen Omsorgssenter har tilbud til eldre, selv om flere at tjenestene i det siste har blitt lagt ned. Blant annet kafeteriadriften, rehabiliteringssenteret og bruk av lokaler til møtevirksomhet for både Eldrerådet og mannsklubben Adamstuenguttene.

Frykter utkastelse

Adamstuen omsorgssenter består av det store hovedhuset, og flere småhus på hjørnet av Kirkeveien/Sognsveien. En slik beliggenhet for en barnehage, selv med støyskjermer mot kovedveien, vil i stor grad medføre høy luftforurensing.

Hvis en barhage skal inn i lokalene, som i dag er innredet som leiligheter for eldre med storlokaler og storkjøkken, er det mye som må gjøres for å få til en barnehage i bygget.

Det hadde vært mye lettere å lage et botilbud til de eldre, for eksempel omsorg + boliger, sier Børsheim. som får støtte av Askeland.

Dette er et område hvor mange eldre bor, sier Askeland Hun synes det ville være katastrofalt hvis eldre mennesker som har bodd i leilgheter i lang tid blir tvunget til å flytte. Vestre Aker eldresenter er rett rundt hjørnet, og det er et godt etablert miljø for eldre mennesker i området.

Press

Børsheim synes politkernes tanker bærer preg av frykten for å ikke kunne oppfylle barnehagekravene, og lite hensyn til de eldre i bydelen.

Dette smaker rart, sier Børsheim som også bemerker at forprosjektet som er blitt gjort for bydelen om planene ikke helt stemmer i hop med en sak om barnehagestatus i bydelsutvalgets sakskart.

Jeg skjønner jo frustrerte foreldre som ikke får barnehageplass, men ikke ta fra de eldre alt,sier Askeland.

Det vil ha en negativ effekt for eldre i området, avslutter Børsheim, som lover å si klart ifra til politikerne hva eldrerådet mener om saken.

Juni

Ifølge saksdokumenter til bydelsutvalgets tirsdagsmøte kommer det frem at deler av Fagerborg menighetsbarnehage og Hammersbborg skal flytte inn allerede i juni på Adamstuen.

Dette er jo veldig raskt, presiserer Børsheim. Askeland og Børsheim frykter at flere beboere i husene blir ekspedert ut, slik det også foreligger i Bu-papirene, selv om dette er lenger frem i tid.

Reklame

Husker du disse to idiotene?