RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne sa ja til storbarnehagen


Bygningen og beliggenheten vurderes som svært egnet for barnehageformål. Det fins allerede andre barnehager og spesialskoler i området.
Bygningen og beliggenheten vurderes som svært egnet for barnehageformål. Det fins allerede andre barnehager og spesialskoler i området.
Mot Fremskrittspartiets stemmer vedtok Alna bydelsutvalg å bestille permanent barnehage med elleve avdelinger på Trosterud.

TROSTERUD: Barnehagen vil få plass til mellom 100- 200 barn, avhengig av alder. De elleve avdelingene skal bygges i lokalene hvor Arbeidstreningsbedriften holder til i dag, rett ved den tidligere ridebanen.

Fra 2004 og fram til i dag er barnehager det som er mest behandlet i bydelsutvalget. Vi er i en rivende utvikling, innledet bydelsdirektør Erik Kjeldstadli.

Dyre kjellerlokaler

Kampen for å innfri full barnehagedekning har sendt leieprisene i været. Leieprisene for nybygg er nå 2.5-3 ganger høyere enn for eksisterende bygg.

Bydelsdirektøren rådet politikerne til å ikke bare bygge nytt, men også satse på ombygging av eksisterende byggmasser. Frp var eneste partiet som gikk imot storbarnehagen på Trosterud.

Jeg steiler når jeg hører at det skal bygges barnehage for opp mot 300 unger. Dette er ikke noe jeg personlig vil gå for. Og blir vi nødt til å betale for lokalene i kjelleren? spurte Nina Ruud (Frp).

Også Bjørn Åge Hansen (V) ville vite om bydelen blir sittende med 400 kvadratmeter tomme kjellerlokaler til en million kroner i året.

Vi kommer til å stå hardt på at Omsorgsbygg Oslo KF selv må leie ut kjellerlokalene. Men for i det hele tatt å komme i forhandlinger, trenger vi et «go» fra dere, svarte bydelsdirektøren.

Leder av bydelsutvalget Knut Røli (Ap) minnet om at bydelen minst av alt ønsker seg tomme spøkelseshus. Liv Haugen (SV) påpekte at det er behov for lekeutstyr i barnehagene, og uttrykte støtte for å bruke mer midler til daglig drift, framfor å bygge helt nye barnehager.

Flere mobile barnehager Bydelsdirektøren antydet at mobile barnehager, hvor man busser barna ut av sentrum, vil bli mer aktuelt i framtida.

Jeg tror vi kan få etterspørsel etter barnehageplasser fra andre bydeler. Da kan det andre bygget på Trosterud (kantinebygningen i Dr.Dedichensvei red.anm) være aktuell, sa han.

Bydelsutvalget stemte også for å be Omsorgsbygg Oslo KF om å utarbeide mulighetsstudie for 3-4 barnehageavdelinger ved Nordre Lindeberg gård.

Gården er en fin kulisse, selv om det ikke er tenkt at dette skal være en gårdsbarnehage, opplyste bydelsdirektøren.

I tillegg ønsker politikerne å ta i bruk tidligere Østhausa barnehage.

Ille

Fremskrittspartiets Nina Ruud og Grethe Østhell er lite begeistra for utviklinga med stadig større barnehager. De mener flere, mindre barnehager er det beste.

Det er ille at vi skal lage barnehagefabrikker, sier Ruud.

Hvis man skal begynne å kjøre ungene med buss, så syns jeg man bør vurdere om man i det hele tatt burde skaffet seg unger, sier Østhell.

Det er iallfall ikke det jeg kaller «spennende, kreative løsninger». Barna blir best ivaretatt med mindre enheter som er spredt rundt omkring, sier Ruud.

Både Ruud og Østhell mener man bør se på flere ledige hus i bydelen. De foreslår blant andre Trosterudvillaen og Tveten gård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere