RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne vil fortsatt ha marked


Bruktmarkedet på Grønland har hatt problemer med tjuvegods, men nå har godt vakthold sørget for at det meste går riktig for seg.
Bruktmarkedet på Grønland har hatt problemer med tjuvegods, men nå har godt vakthold sørget for at det meste går riktig for seg. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN
I fjor fremmet Høyre forslag i bydelsutvalget om å legge ned Grønland bruktmarked fordi det foregikk salg av tjuvegods der.

VATERLAND: Men nå har Høyre snudd og er enig med Arbeiderpartiet i at de vil beholde Grønland bruktmarked.

– Vi trenger markeder som dette, sier Hans Christian Lillehagen (Ap).

Morten N. Bakke (H) er enig.

– Men bare hvis kriminaliteten kontrolleres.

Positiv til utvidelse

De to bydelspolitikerne i Gamle Oslo er enige om at markedet også er et bra tilskudd til livet i bydelen.

– Dette er et flott innslag i byen, Morten Lindstad gjør en kjempejobb, mener Lillehagen som også er positiv til at Lindstad nå har søkt om å utvide til å drive på søndager.

Også Lillehagen er opptatt av dette med miljø og gjenvinning, og at det slås ned på kriminalitet som tidligere har vært et problem på markedet.

Salg av tjuvegods

Høyre var tidligere for å legge ned markedet på grunn av episoder med salg av tjuvegods, ikke fordi de ikke så verdien av det, forklarer Bakke.

– Men nå ser dette til å ha bedret seg.

Både han og Lillehagen er fullt klar over at området er så belastet som det er med rus og kriminalitet, og at dette ikke gjør jobben for Lindstad og vaktene hans noe enklere.

Det viktigste er at Morten Lindstad får bukt med kriminaliteten slik at handelen kan skje på lovlig og trygg måte, mener de begge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere