*Nettavisen* Nyheter.

Politikerne vil ikke åpne

Vestre Aker Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet utelukker en gjenåpning av Ekraveien, Bjerkebakken, Røatoppen og Nordengveien.

Røa: Stengingen av villaveiene Ekraveien, Nordengbakken, Røatoppen og Bjerkebakken som ble igangsatt i august 2005 er en prøveordning over to år som etter en viss tid igjen skal tas opp til vurdering. Verken Vestre Aker Venstre, Høyre eller Arbeiderpartiet kommer til å jobbe for en gjenåpning av de fire veiene.
- Vi har kjempet i mange år for et godt bomiljø der de myke trafikanter ivaretas. Vi er glade og takknemlige for at stengingen er vedtatt enstemmig i alle organer, sier Vestre Aker Venstres gruppeleder, Terje Bjøro.
- Vi kan ikke ta hensyn til bilisters makelighet, og vi har ingen forståelse for de luksusproblemer vi nå får høre om, sier han.
Barnas sikkerhet først
- Vi har inntrykk av at de som bor i området stort sett er fornøyd. Nå da gjennomfartstrafikken er borte, så har barna som går på den nye Bogstad skole en trygg og god skolevei, sier Frank Aubert i Vestre Aker Arbeiderparti.
Men han påpeker også ulempene ved ordningen:
- Lokaltrafikken må gå ut Linhusveien og Trettebakken til Sørkedalsveien. Stengingen av veiene har sammen en generell øking av trafikken over hele Oslo, ført til lange køer i rushtiden i Sørkedalsveien ned mot Røakrysset. Dette medfører problemer for beboerne i Sørkedalsveien og de øvre delene av Trettebakken og Linhusveien.
Han er likevel klar på hva som veier tyngst i en eventuell evaluering av stengingen:
- Skal man vurdere fordeler og ulemper ved stengingen opp mot hverandre, så er det klart at det er hensynet til barnas sikkerhet som må være avgjørende. Dette er da også Arbeiderpartiets politikk. Vi vil derfor gå inn for at ordningen gjøres permanent, sier Aubert.
Han mener Røatunnel er eneste tiltak som kan løse problemet permanent.
- Det vil ta noen år. I anleggsperioden vil vi stå ovenfor store trafikkproblemer. Men dette blir nok bra til slutt, sier Aubert.
Is i magen
- At vi lykkes og får til denne stengingen ser Høyre på som meget bra, sier gruppeleder i Vestre Aker Høyre, Elenor W. Holter, som synes det er trist at noen har startet en underskriftskampanje for å få til en åpning av veiene.
- Høyre kan ikke i dag se noen positive trekk i forhold til å oppheve stengingen til Griniveien. Vi ser jo at det også kan være en ulempe for noen og måtte kjøre noe lenger, men det ser vi på som et luksusproblem i forhold til det gode bomiljøet som er fremkommet, sier hun.
Holter mener det nå gjelder å ha is i magen.
- Røatunnelen er nå inne i Oslopakke 3 og vi vil presse på for å få den gjennomført så snart som mulig. Dette vil gjøre at Vækerøveien, Griniveien vil flyte mye bedre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag