RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerspire med høye ambisjoner


Therese Warud (23) har klatret med rekordfart etter at hun meldte seg inn i Unge Høyre i august.
Therese Warud (23) har klatret med rekordfart etter at hun meldte seg inn i Unge Høyre i august.
Hun er Groruddalens eneste medlem i Unge Høyre. Og hun klatrer oppover. Fort.

VESTLI: Therese Warud (23) er det eneste medlemmet i Unge Høyre fra Groruddalen. Hun meldte seg inn i partiet i august i fjor, og siden da har hun klatret med voldsom fart oppover i partiet, og sitter nå som styremedlem i fylkesforeningen Oslo Unge Høyre.

g ikke nok med det. I våres ble hun plukket ut som en av elleve politikerspirer som kom seg gjennom nåløyet, og får være med på Unge Høyres eliteskolering som går av stabelen hvert år rundt Sankthans.

Der er det drilling i tale- og debatteknikk, og diverse politikkområder, slik at de oppadstormende politikerne står sterkt rustet når de kommer seg ut i den virkelige politiske verden.

- Jeg har snakket med et par tidligere deltakere av kurset, og de sier at det er det mest slitsomme, men også det morsomste de har vært med på, sier Warud, som har store ambisjoner om en politikerkarriere.

Motivasjon

Selv mener Warud at hun har vært heldig som ble tatt opp til eliteskoleringen, men andre sier det var fullt fortjent.

- Det er viktig med en sterk vilje og engasjement, og har man nok av det kan man komme så langt man vil, sier Warud.

Hun er den første i familien med høyere utdannelse, og ønsker å fjerne rikmannsstempelet hun mener Høyre sliter med.

- Jeg mener rikmannsstempelet må bort. Høyre er et parti for folk med ambisjoner som ønsker å utrette noe, sier Warud.

Fulltidsstudent

Warud leverte bacheloroppgaven sin i statsvitenskap i våres, og ser fram til å ta fatt på master i politisk økonomi til høsten.

- Jeg vil studere politisk økonomi for å se ordentlig hvordan økonomien fungerer, samtidig som jeg anser det som relevant med god, grunnleggende kunnskap om samspillet mellom stat og økonomi dersom man ønsker seg en karriere innen politikken, sier Warud.

Et perfekt Norge

For Warud er de viktigste punktene på agendaen skole, skatt og helse.

- Det er kanskje litt klisjé å si, men at barn i for eksempel Groruddalen kan ha fritt skolevalg er kjempeviktig, slik at de kan få den undervisningen de ønsker, og som er tilpasset dem, sier Warud. Hun ser heller ikke bort ifra å lette litt på skattene slik at man får litt ekstra penger til å betale alt fra tannlege- til fastlegeregningene.

-Hvordan ser et perfekt Norge ut for deg?

- I et perfekt Norge kan barn av en Kiwi-arbeider bli Norges neste statsminister. Jeg tror folk vet best selv, og at man er i stand til å bestemme over egne liv, det er ikke noe politikerne skal gjøre, sier Warud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere