RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikk i praksis

Torsdag la Byrådet frem sitt budsjettforslag for 2007, og dette skal danne grunnlag for det som til slutt vedtas av bystyret 13. desember. I motsetning til tidligere år har Rune Gerhardsen nærmest trykket Erling Lae til sitt bryst og sagt at budsjettforslaget speiler god arbeiderpartipolitikk. Skal vi dermed tro at vi allerede nå kan øyne mye politisk enighet?

På en måte får vi håpe det, men på den andre siden kan det være farlig. For er man enige i ett og alt er det lite å forhandle om.

Lokalt kan vi glede oss over at det er foreslått penger til opprusting av skoler, vi vil få flere kunstgressbaner i bydelene våre og barnehagene er jo satt i fokus både på kommunalt og statlig plan. Til og med de eldre er særskilt nevnt med noen ekstra timer hjemmehjelp. Sannelig på tide, men fortsatt skammelig få timer.

Det som derimot er all grunn til både å gremme seg over og som forteller om dårlig fremtidsrettet blikk, er saken Bøler kirke.

I 46 år har det vært håp og ønske om en permanent kirke på Bøler. Riktignok har de hatt et midlertidig hus, men alle vet at dette er i svært dårlig forfatning, og ny kirke har vært på agendaen i en årrekke.

Høsten 2002 var det en politisk befaring på Bøler som førte til en øremerking av 1 million kroner til prosjektering av ny kirke i 2003-budsjettet.

Gleden var stor på Bøler for nå følte de at saken var på gang, og i 2004 var det reneste jubelen for da kom ytterligere 4 millioner til videre prosjektering og den mye omtalte arkitektkonkurransen. Bøler nye kirke var ikke bare i lokalt fokus, men ble fulgt med interesserte øyne av mange. Arkitektforslag kom jo fra nær sagt hele verden.

Det ble ikke bevilget penger til videreføring av kirkeprosjektet i 2005 slik mange både hadde trodd og håpet. Derimot 830.000 til ytterligere prosjektering.

Det er med andre ord brukte nesten 6 millioner kroner uten at så mye som et spadestikk er gjort. Derfor er det naturlig nok stor skuffelse over at det ved det nå fremlagt budsjett ikke er nevnt Bøler kirke med noe kronebeløp.

Nå har man altså i flere år i brede ordlag snakket om hvor fantastisk Bøler kirke skal bli, og det er brukte mange millioner på å komme frem til en konklusjon som visstnok skal være at prosjektet er for omfattende.

Hva har skjedd det siste året mellom Byrådet og Kirkelig Fellesråd? Det er nærliggende å tro at det i alle fall ikke har vært noen konstruktive samtaler. Og da er det videre naturlig å fundere på hva politikk i praksis går ut på.

Det er i alle fall all grunn til å ikke være beskjedne i ukene fremover. For det er nå det er mulighet til lokal påvirkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere