*Nettavisen* Nyheter.

Politimann banket opp

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

En politimann er alvorlig skadet etter å ha blitt slått ned i Homansbyen i natt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stasjonssjef Arne Solberg og kollegene på Majorstua politistasjon er preget av hendelsen i Oslo i natt. Foto: FOTO: FREDRIK ECKHOFF

HOMANSBYEN: Politimannen fra Majorstua politistasjon var på plass ved puben Trafalgar for å ordne opp i noen tumulter. Der ble han angrepet med et slag fra siden, mens han snakket med en annen person.

Slaget var så hardt at politimannen gikk i bakken. Og angrepet stoppet ikke der.

– Så fikk han altså et hardt spark mot ansiktet, men ytterligere angrep ble avverget av den kvinnelige kollegaen som var på stedet. Hvis ikke hun hadde gjort det, kunne det ha gått helt ille, sier stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon til VG Nett.

Panna i asfalten

Politimannen ligger nå på sykehus, med bruddskader i både kjeven og ansiktsbeinet. Tilstanden hans er stabil. Men han må trolig gjennom flere operasjoner.

- Han ble slått såpass kraftig at han falt i bakken uten å kunne ta seg for, så han gikk med panna i asfalten. Det har vært mange dødelige utganger på sånne fall. Det som gjør det ennå mer jævlig, er at han fikk et kraftig spark i ansiktet etter at han ble liggende på bakken, sier stasjonssjef Solberg til VG Nett.

Politimannen som ble angrepet var kledd i sivil, men han hadde legitimasjon rundt halsen og hadde dessuten pågrepet en person med håndjern.

– De som angrep må ha visst at dette var en politimann, sier Solberg til nettstedet.

To gjerningsmenn

Politiet jakter nå på to gjerningsmenn i alderen 25-30 år. De skal ha hatt henholdsvis afrikansk og asiatisk – trolig vietnamesisk – opprinnelse. Gjerningsmennene stakk fra stedet til fots etter angrepet.

– Vi har en rekke vitneforklaringer, blant annet fra kollegaen som var der, sier Arne Solberg til VG Nett.

Han oppfordrer de to gjerningsmennene til å melde seg for politiet umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.