Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimestere ønsker sammenslåing med Oslo

Også politimesteren i Oslo synes det er en dårlig idé at Asker og Bærum politidistrikt blir en del av et stort politidistrikt på Østlandet. Nå vil heller de to distriktene bli til ettt.
Også politimesteren i Oslo synes det er en dårlig idé at Asker og Bærum politidistrikt blir en del av et stort politidistrikt på Østlandet. Nå vil heller de to distriktene bli til ettt. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politimesterne i Oslo og Asker og Bærum advarer mot at Asker og Bærum politidistrikt blir en del av et gigantdistrikt på Østlandet. Isteden går de inn for sammenslåing med Oslo.

OSLO: Politimester Terje Nybøe i Asker og Bærum og politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo kommer med advarselen og forslaget til løsning i et felles brev til justiskomiteen på Stortinget i forkant av komiteens behandling av politireformen, skriver Budstikka.

- Det er politifaglige argumenter for en slik løsning, slår Nybøe og Sjøvold fast i brevet.

Krav til hurtig responstid i begge politidistriktene tilsier en sammenslåing mellom de to politidistriktene, sier Nybøe og Sjøvold og understreker at korte avstander er en fordel.

Les også: SUV- avgift og dieselforbud allerede til vinteren

Tilknytning
Regjeringen har forslått å redusere antallet politidistrikter fra dagens 27 til 12. Asker og Bærum foreslås slått sammen med Søndre og Nordre Buskerud politidistrikter, samt Vestfold og Telemark. Det nye kjempedistriktet skal etter planen få navnet Sør-Øst. Oslo skal forbli uendret.

De to politimestrene skriver at nærheten mellom Asker og Bærum og Oslo taler for en sammenslåing. De viser til den tette tilknytningen via T-bane og ny Fornebubane og det store antallet innbyggere som pendler mellom politidistriktene.

Les også: Deichman kan bli en halv milliard dyrere enn planlagt

Felles utfordringer
- Distriktene har felles kriminalitetsutfordringer, særlig i forhold til narkotika- og organisert kriminalitet. Mange av de unge i Bærum drar til Oslo i helgene, og Asker og Bærum politidistrikt gjennomfører stadig ransakinger i Oslo, mer enn vestover, skriver de to politimesterne.

De viser også til brannvesenets tette samarbeid over kommunegrensen, samt at AMK-sentralen dekker både Oslo og Asker og Bærum.

En sammenslåing vil også være en god start på nødvendige endringer i Oslo politidistrikt, påpeker Sjøvold og Nybøe.

Les også: Bussjåfør spyttet etter ungdommer

Politisk flertall
Selv om Høyre, Frp og Venstre har flertall på Stortinget for den omfattende politireformen, ønsker justisminister Anders Anundsen (Frp) et så bredt politisk flertall som mulig.

- Vi vil ha en åpen holdning i Stortinget, for der kan det komme gode innspill fra andre partier, og det kan også komme gode innspill i høringsrunden, sa Anundsen til NTB i midten av mars.

Statsråden håpet da at Stortinget vil ha ferdigbehandlet saken til sommeren, slik at omorganiseringen kan starte fra 1. januar neste år.

Les også: - Dette er Oslos verste sykkelgate

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!