*Nettavisen* Nyheter.

Politireserven inn mot dopsalg?

Politireserven bør settes inn for å bekjempe dopsalget langs Akerselva, mener Grünerløkka Høyre.

GRÜNERLØKKA: – Vi prøver å få solgt det inn til rådhuset, og ønsker nå en bred debatt. Å sette inn reservestyrken er en veldig god idé, mener Ulf Granli, som står bak forslaget.

LES OGSÅ:

Fortviler over økende dopsalg

Trues av narkoselgere

Vil ha «Christiania» i Oslo

Politireserven består av mannskaper som har fullført førstegangstjeneste, og som deretter utfører plikttjeneste i politireserven resten av tjenestetiden. Mannskapene kan settes inn i ekstraordinære situasjoner, som eksempelvis terror eller naturkatastrofer.

Granli mener dopvirksomheten er en slik situasjon.

– Jeg mener man må vurdere å sette inn poiltireserven i endel slike tilfeller, som vi har på Nedre Grünerløkka. Beboerne har meldt fra at problemet nå øker igjen, og til våren blir det enda mer. Vi har perioder med større utfordringer enn ellers. Å bruke private vekterselskaper er kontroversielt. Hvorfor ikke supplere politiet i travle perioder, uten at politiet må sette til side andre nødvendige ting, spør Granli seg.

Håper på støtte

Han håper bydelsutvalget kan slutte seg til. Det er Kongen i Statsråd som beslutter bruk av styrken og den skal blant annet opprettholde samfunnsorden. Ap kan ikke se at dopsalg sorterer under mandatet.

– Høyres forslag er rimelig vilt og populistisk. Og helt urealistisk. Det vil være interessant om Oslo Høyre og Høyre på Stortinget støttet dette forslag, er den syrlige kommentaren fra Paal Haavorsen i Grünerløkka Ap.

Men lokale Høyre er åpen for at mandatet må justeres.

– Det kan være at man må vurdere instruksen og mandatet til styrken. Vi må erkjenne at vi ikke kan ha politi stående på hvert gatehjørne i en storby. Når vi verken har politiposter eller vektere, hva skal vi da sette inn, spør Granli seg.

Han ser for seg at styrken kan brukes i helger.

– Ja, patruljering av Akerselva på lørdagskvelder i sommermånedene. Da kunne man satt inn 4-6 personer for å patruljere, sier Granli.

Neppe vektere igjen

Høyre viser til at det i bystyret ikke er flertall for å gjeninnsette private vektere, og derfor må andre ressurser vurderes. Reservistene er noe man har god erfaring med fra tidligere, påpeker Granli.

– De skal blant annet i visse situasjoner understøtte og dels avløse ordinære politimannskaper. Sist de ble benyttet var under OL på Lillehammer i 1994, det er på høy tid med en gjennomgang av dette utmerkede tiltak, heter det i forslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag