*Nettavisen* Nyheter.

Politiros til hverdagshelter

Avdelingshelsesøster i Bydel Nordstrand, Veslemøy Ruud, Øistein Flaten og Laila Paulsen fra Stiftelsen Holmlia Nærmiljø og styrer Anne Merete Sjøstrøm fra Storgården barnehage fikk æresdiplom og krus av politiet på Manglerud. FOTO: Aina Moberg

Manglerudpolitiet setter stor pris på sine mange samarbeidspartnere i Bydel Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø. Torsdag gjorde de ekstra krus på noen av dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gav og fikk: Ansatte ved Manglerud politistasjon delte ut ros til sine hverdagshelter. Fra venstre: Dag Harald Drevsjø (leder forebyggende arbeid), Anne Merete Sjøstrøm (styrer Storgården barnehage), Gro Smedsrud (stasjonssjef), Laila Paulsen og Øisten Flaten (Stiftelsen Holmlia Nærmiljø), Svein Isaksen (divisjonsleder), Veslemøy Ruud (avdelingshelsesøster Bydel Nordstrand) og Mette Rooth (politiførstebetjent). Foto: Aina Moberg

MANGLERUD: Verken Veslemøy Ruud (avdelingshelsesøster Bydel Nordstrand), Anne Merete Sjøstrøm (styrer Storgården barnehage) eller Laila Paulsen og Øisten Flaten (Stiftelsen Holmlia Nærmiljø) var kjent med innholdet av møtet stasjonssjef Gro Smedsrud hadde innkalt til.

- Dette skulle jo være en overraskelse, smilte Smedsrud.

- En overraskelse og anerkjennelse til én representant fra hver av våre tre bydeler. Til hverdagshelter og til noen som har evnen til å handle korrekt når noe akutt skjer, sa stasjonssjefen mens hun delte ut æresdiplom og krus.

Forbilledlig

Veslemøy Ruud fikk heder for sin innsats i Bydel Nordstrand.

- Som helsesøster er du en bauta i det forebyggende arbeidet på Nordstrand. Du har et pågangsmot og en væremåte som er forbilledlig. Du har ansvar for samtaler og urinprøvetakingen i vår rusprogram. Ungdommen strømmer til deg fordi du er en trygg havn for ungdom som sliter, og du evner å gjøre underverker med det mange beskriver som «de ubegripelige unge», roste Gro Smedsrud.

En rørt helsesøster roste på sin side politiet, og spesielt sin samarbeidspartner politiførstebetjent Mette Roth.

- Vårt tverfaglige arbeid har resultert i det som i dag betegnes som det beste lavterskelrusprogram for unge i Norge, forteller Veslemøy Ruud.

Beste evakuering

Anne Merete Sjøstrøm mottok ros på vegne av de ansatte i Storgården barnehage på Manglerud.

- Dere gjorde et fremragende beredskapsarbeide under brannen i barnehagen 12. juni. Evakueringen av barn og ansatte gikk glimrende, sa Gro Smedsrud.

LES SAKEN! Roses etter brann

- Det gikk faktisk på skinner. Det er det beste jeg har sett av brannevakuering. Og jeg har sett mange, la divisjonsleder Espen Isaksen til.

Sjøstrøm håper prisen kan spore andre til pinlig nøyaktighet og drilling av brannøvelser også i andre barnehager.

- Samtidig vil jeg også fremheve den gode hjelpen vi fikk av politiet på branndagen, sier hun.

En lokal klippe

Stiftelsen Holmlia Nærmiljø fikk utmerkelsen som representant for Søndre Nordstrand.

- Den som ikke har vært på besøk hos dere, den har gått glipp av noe. Varmen siver jo ut av døra. Dere har evnen til å samarbeide, involvere, inkludere, bry seg om og skape et godt miljø. En klippe i lokalmiljøet, roser Smedsrud.

- Stiftelsen har det siste året vist at de har evnen til å tenke nytt, ikke minst i arbeidet med å rekruttere nye grupper til natteravningen ut ifra ønsket om mangfold. Dere har virkelig lykkes, sier hun.

Laila Paulsen og Øistein Falten mottok diplom og krus, og takket på vegne av mange.

- Denne anerkjennelsen går til alle på Holmlia. Jeg vil samtidig returnere rosen. Vårt prosjekt hadde ikke gått så bra uten samarbeidet med dere på Manglerud politistasjon, sa Øistein Flaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.