*Nettavisen* Nyheter.

Politisk boksekamp

Kamphaner: Mubin Kapur (H) og Trine Eskeland (Ap) Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Høyre- og venstresiden var enige om mye i BU, men Høyre ville ikke være med på det de kaller en «resolusjon mot byrådet».

Klikk på bildet for å forstørre.

 

LES OGSÅ: – Menn bør ikke gå med mobilen i lommen hvis det er dårlig dekning

SØNDRE NORDSTRAND: – Budsjettet er så stramt at det ikke er mulig å flytte penger uten at vinninga går opp i spinninga, sa Trine Eskeland, gruppeleder fra Ap da Bydelsutvalget (BU) torsdag behandlet bydelens budsjett for 2012.

– Her er det ikke mye penger som kan flyttes på. De tiltakene administrasjonen har satt i gang fungerer og vi er på vei mot å få det handlingsrommet vi ønsker, sa Høyres Teddy Kjendlie.

Vedtatt

Bydelsdirektørens forslag til budsjett ble enstemmig vedtatt. I tillegg fikk Ap og SV gjennomslag for at det til neste år også skal rapporteres om kvaliteten på bydelen tjenester, sykefravær, etc. Høyre var blant annet opptatt av gatelys, miljøsertifisering av bydelshuset og røykesoner på perronger og busstopp, noe de fikk vedtatt.

Temperatur

Forslaget det langt ifra var enighet om i BU var Ap og SVs bekymringsmelding om kvaliteten på tjenestene i bydelen.

Det ble etter hvert til en nokså klassisk opphetet diskusjon og skyldfordeling over bydelens vanskelige økonomiske situasjon. Ap og SV klandrer det borgerlige byrådet, mens de borgerlige partiene i BU legger skylden på den røde regjeringen som de mener lar Oslo beholde for lite skattekroner til eget forbruk.

– Lukker ørene

– Dette likner mer på en resolusjon mot byrådet og er ikke i nærheten av noe høyre kan støtte opp om, sa Teddy Kjendlie (H).

– Vi må evne å sette brukerne foran oss selv og legge ned de politiske boksehanskene. Realiteten er at Oslo som by og kommune får mindre inntekter fra staten enn tidligere. sa Mubin Kapur (H).

– Dette er et signal vi må ta på alvor. Det å sette brukerne foran oss selv er det vi har gjort i denne bekymringsmeldingen. Ingen klarer å lese dette budsjettet uten å tro at det går ut over brukerne våre. Dette er ikke en resolusjon mot byrådet, men en bekymringsmelding og en forklaring på hvorfor vi ikke flytter på penger i budsjettet. Jeg synes det er like bekymringsfullt at ikke høyresiden vil høre på de ansatte og brukerne og konsekvent lukker ørene for disse bekymringene, sa Trine Eskeland som med flertallet i BU fikk gjennomslag for bekymringsmeldingen/resolusjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.