Gå til sidens hovedinnhold

Politisk korrekt i Gamle Oslo

Over halvparten er kvinner, to har fremmedkulturell bakgrunn og aldersgjennomsnittet er 42 år. Det er resultatet av direktevalget i Bydel Gamle Oslo.

GAMLE OSLO: Nå er vi et mye mer representativte enn tidligere, og det er jeg veldig fornøyd med, sier en fornøyd Hans Christian Lillehagen (Ap). Som førstekandidat for et styrket Gamle Oslo Ap, stiller han sterkt til kanditaturet som bydelsutvalgets nye leder.

Fikk flest personstemmer

Det er ikke helt avklart enda, for vi skal i samtaler med SV og RV, så jeg vil ikke forskuttere noe, men vi er jo det største partiet, og vi gikk jo fram. I tillegg fikk jeg flest personstemmer av alle i bydelen, så jeg føler at jeg har et godt mandat i allefall, sier Lillehagen.
Og med et godt mandat for BU-lederstillingen, går både Lillehagen og resten av bydelen mot det som må være tidenes mest politisk korrekte bydelsutvalg. Med et aldersspenn på 42 år, der Karin Ryen (H) og Olaf Svorstøl (RV) er eldst med sine 65 år og Khadijeh Mostafapoor (Ap) er yngst med 23 år, to fremmedkulturelle i BU, flere kvinner enn menn og etter all sannsynlighet en BU-leder som er åpent homofil.

Representativt

Vi er et veldig ungt BU, og det er jeg veldig glad for. Khadijeh er bare 23 år, og hun at hun ble kumulert opp til å komme med i BU synes jeg er veldig hyggelig, sier Lillehagen, som før sommeren tok opp problemet med at Bydel Gamle Oslo ikke hadde et representativt styre. I BU som går av i oktober er det en overvekt av hvite middelaldrende mennesker, noe som er langt fra representativt i en bydel med rundt 30 prosent fremmedkulturelle.
I tillegg til at vi har et overveldende rødt flertall, er det mange unge og vi har fått med to med fremmedkulturell bakgrunn. Det er en helt ny situasjon, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på det politiske arbeidet i bydelsutvalget, sier Lillehagen, som er fornøyd med at det nye bydelsutvalget.
Nå er vi i allefall mye mer representative for bydelens befolkning enn det vi var tidligere, sier han.

Lite Høyre

For Høyresida i Gamle Oslo ble det imidlertid et trist valgresultat, der eneste lyspunkt må være at støttepartiet Venstre gjorde et brakvalg, og fikk to mandater inn i BU. Men med kun to Høyre og en FrP i BU går det mot et tydelig maktskifte i bydelen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar