RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisk strid om konkurranseutsetting


Rune Aale-Hansen ønsker å fortsette konkurranseutsettingen på kvalitet på bydelens sykehjem og institusjoner. 
Foto: Anne Marie Huck
Rune Aale-Hansen ønsker å fortsette konkurranseutsettingen på kvalitet på bydelens sykehjem og institusjoner. Foto: Anne Marie Huck
Bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen lover at han vil fortsette arbeidet med konkurranseutsetting på kvalitet på bydelens sykehjem og institusjoner hvis Høyre får flertall etter valget.

ST. HANSHAUGEN : Hvis han vil, så skal byrådslederen få en plass her, lover bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen. St. Hanshaugen Omsorgssenter skal snart åpnes for befolkningen etter en totalrenovering, og er et eksempel på et sykehjem som har blitt konkurranseutsatt.

Kvalitet er det eneste vi snakker om, sier Aale-Hansen. Det er med andre ord ikke konkurranse på pris som skal gjennomføres, men en eventuell drifter må kunne vise at vedkommende kan drifte området på en ansvarlig måte.

Blir det et borgerlig flertall, kan vi garantere at man vil fortsette med konkurranseutsetting på kvalitet, sier Aale-Hansen. Han er lei av venstresidens argumenter om at kvalitet ikke kan måles, og mener at man som politiker ikke kan tillate seg å si akkurat dette. Man må bruke pårørendeundersøkelser, brukerundersøkelser og utfordre ansatte på saker som videreutdanning, mener Aale-Hansen


Sier nei

SVs Knut Even Lindsjørn, som er nestleder i Helse- og sosialkomiteen, lover å stoppe konkurranseutsetting. Vi er veldig tydelige på at hvis vi vinner valget vi ha slutt på anbud og konkurranseutsetting i eldreomsorgen, sier Lindsjørn til VG. Også partiets BU-lederkandidat Stian Oen mener konkurranseutsetting ikke er veien å gå.

Kvalitet i eldreomsorgen er lovbestemt, minner Oen om. Han mener derfor det er uviktig å løse et kvalitetsproblem ved å bytte leverandør, slik høyresiden ønsker det.

Man må ta opp problemet i samråd med bydelen og de som har det kommunale ansvaret, sier Oen. Han mener selv at hvis kvaliteten på kjøttdeigen hos kjøpmannen på hjørnet er dårlig, må man klage direkte til denne, for så å presse vedkommende til å bedre kvaliteten på produktet, og ikke bare løpe av gårde til neste kjøpmann.


Kreativ løsning

Jeg ønsker også at man tenker nytt når det gjelder sykehjem, og ser på hvordan man for eksempel kan bruke et bygg på nye måter, sier Aale-Hansen. Her er bydelsutvalgslederen opptatt av at man tar tak i de ressursene man har, både hos de ansatte og pårørende.

Hvis noen er kjempeflinke til å male kan man være med å bidra med kunst på veggene, sier han.

Jeg vil at St. Hanshaugen Omsorgssenter skal bli enda mer populært enn Cathinka Guldbergsenteret, sier Aale-Hansen. Cathinka Guldberg er et privatdrevet omsorgssenter, og er kjent for både vakre og moderne bygninger med sansehager, og et sted som innehar høy kulturell aktivitet for beboere. Aale-hansen er opptatt av at de som skal drifte St.Hanshaugen Omsorgssenter tør å tenke nytt.

Skap et seniororkester og tenk annerledes, råder Aale-Hansen. Bydelsutvalgslederen har selv ingen preferanse for hvem som bør drifte St. Hanshaugen Omsorgssenter. Det er for tiden fem private aktører som konkurrerer mot hverandre og det kommunale foretaket Kommunal Konkurranse om å drifte senteret.

Jeg registrere at byrådslederen har ambisjoner på vegne av kommunen, og det støtter jeg han på, sier Rune Aale-Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere