*Nettavisen* Nyheter.

Politistudent knivstukket på Frysja

En politistudent og en lege er kjørt til Ullevål sykehus etter at de ble knivstukket på Frysja i Oslo. Foto: FOTO: KRISTIN HAGA

En politistudent ble knivstukket på Frysja i Oslo mandag ettermiddag. Også en lege er skadet.

FRYSJA: Etter det Politiforum erfarer, skal personen ha blitt knivstukket i mage og lår.

Også en lege skal være skadd i hendelsen, som fant sted mandag ettermiddag. Begge de to skadde er fraktet til Ullevål sykehus.

Bisto helsevesenet

– Det var i forbindelse med et bistandsoppdrag til helsevesenet, at en polititjenesteperson og en lege ble stukket med kniv. Begge er innlagt på Ullevål sykehus.

– Mannen som knivstakk ble raskt tatt kontroll på. Oslo politidistrikt kommer tilbake til mer opplysninger, skriver politiet i en pressemelding.

Siktede skal være en etnisk norsk mann som har vært godt kjent for psykiatrien siden 2005-2006.

På en pressekonferanse klokken 16 i ettermiddag sa visepolitimester Roger Andresen, ifølge vg.no, at den skadde politistudenten utøvde sin tjeneste på en fantastisk måte.

Fikk på håndjern

Mens to av politifolkene ble igjen på utsiden, ble den 23-årige andreårsstudenten, som har praksis på Grønland politistasjon, med legen inn.

– Da kommer mannen rusende ut med en kniv. Legen får et kutt i ryggen, mens polititjenestemannen blir stukket i mageregionen og i skulderen. Med knivstikkene maktet han å pågripe vedkommende og satte på ham håndjern. Det er en utrolig bra jobb, og det er all grunn å berømme ham, sa Andresen på pressekonferansen, ifølge vg.no.

Tjenestemannen er ikke alvorlig skadet.

Kniven som ble brukt var lang og spiss, og var mellom 20 - 30 centimeter. Denne skal ha blitt funnet i oppgangen etter angrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.