Politistudenter slippes fri

Studentene ved Politi- høyskolen viser kriminelt gode takter under årets skolerevy.

MAJORSTUEN: På Chateau Neuf, sitter erfarne komikere backstage og gjør seg klare til nok en forestilling med Team Eckbo. Teamet vet neppe at det på backstagen rett over plassen sitter politistudenter med premierenerver, i et ombygget auditorium kalt Chateau Tøff.

Forrige gang vi hadde revy kom de fra teatret og sa at lyden fra vår forestilling slo inn på "Annie". Håper ikke det skjer i år, ler revysjef Hans Amund Solberg.


Sosialt

Under prøven, to dager før premieren på skolerevyen "Ekstrem oppussing", er nervene på høykant.

Hør etter, alle sammen! Vi kjører gjennom to ganger etter hverandre. På grunn av lys- og lydjusteringer kan det hende vi må stoppe innimellom. Alle klare? Da kjører vi, roper revysjefen, før bandet starter introlåta. Navnet på revyen gjenspeiler situasjonen på Politihøyskolen, der påbyggingsarbeider og oppussing er velkjent tema for studentene. I åpningsnummeret er derfor alle anleggsarbeidere iført hjelm, kjeledress og spade. Hans Amund er med i flere av numrene selv, og har deltatt på to skolerevyer tidligere.


- Vanligvis er det bare to. Første året og tredjeåret. Andreåret er studentene ute i praksis. Jeg har hatt et avspaseringsår, så da ble det enda en revy på meg. Hans Amund forteller at det er mye kompetanse i revygruppen, som består av alt fra scenearbeidere, musikere, lys- og lydfolk, skuespillere, dansere og tryllekunstnere.

Vi har med en europamester i streetdance, og en profesjonell illusjonist og tryllekunster. Men dette er en amatørforestilling, hvor det sosiale står i høysetet.

Robocop

Politihøyskolen har satt opp skolerevy i alle år. Fra å være en bitte liten internrevy, hvor bare studenter var publikum, er revyen nå blitt tilgjengelig for alle.

Alle kan komme. Så sant det er ledige billetter da. Medstudenter, familie og venner har allerede sikret seg mange av billettene, men det er fortsatt mulig å få sett forestillingen, sier Hans Amund. Han lover besøk av bandet Kriminalkameratene, flere kjente superhelter som for eksempel The Terminator, Spiderman og Robin Hood. Kjente tv-kokker lager julemat, sjefen over alle sjefer Asgeir Borgemoen med oppussingsteam tar turen, og selvfølgelig verdens mest kjente fremtidspurk, Robocop.

Vi har lagt vekt på å unngå intern-humor, slikt at folk som ikke går på skolen kan le av alt. Det er en salig blanding av nummer og absolutt noe for alle, sier Hans Amund før han løper inn på scenen for å være med i avslutningsnummeret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.