«Pølsa» fikk bank på sprinttrening

Rustads Anders Gløersen og Kjelsås’ Eirik Brandsdal ga Øystein «Pølsa» Pettersen juling da Oslos raskeste skiløpere møttes til treningsøkt nylig.

Rustads Anders Gløersen og Kjelsås’ Eirik Brandsdal ga Øystein «Pølsa» Pettersen juling da Oslos raskeste skiløpere møttes til treningsøkt nylig. Foto: ARKIVFOTO

Øystein Pettersen jakter på toppformen, men måtte gi tapt for kameratene på trening i Lillomarka arena.

LILLOMARKA: Mens allroundløperne gjør opp om verdenscuppoeng i Tour de Ski, trener de norske sprintgutta på hjemmebane før VM i Oslo.

OL-mester Øystein Pettersen gikk på en smell overskuddsmessig før jul. Han har derfor tatt det litt rolig de siste ukene, forteller «Pølsa» på sprintgutta.no.

– Har trent det jeg har trua på, og det har jeg gjort så godt jeg bare kan. Har kopla av og vært sammen med familie og venner. Og har prøvd å hvile så godt som det lar seg gjøre for en generelt rastløs kar, rapporterer «Pølsa».

Ikke raskest i by’n

OL-mesteren mangler altså litt på toppformen. Det fikk han bekreftet under en økt i Lillomarka arena nylig.

– Sprintøkta ble gjennomført sammen med mine gode kamerater Brandsdal og Gløersen, som gav meg juling i hvert heat. Gutta var skikkelig på hugget og det var moro å se, rapporterer «Pølsa».

Akkurat nå er det altså Kjelsås-gutten Eirik Brandsdal og Rustad-sprinteren Anders Gløersen som er Oslos raskeste menn på ski. Men Øystein Pettersen har tro på å være tilbake i slag i god til før VM på hjemmebane.

– Følelsen har vært bedre for hver hardøkt, men fortsatt er det litt igjen til Dusseldorfform, sier «Pølsa».

Til Sverige

Sprintlandslaget reiser nå til Orsa i Sverige for å finpusse formen før sprint igjen står på verdenscupprogrammet i tsjekkiske Liberec 15. januar.

– Jeg håper tendensen med stigende form bare fortsetter og at jeg kan gi tilbake litt juling i Liberec om snaue to uker, melder en optimistisk Øystein Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.