*Nettavisen* Nyheter.

«Pølsa» og jeg

Jeg tror jeg er blitt litt forelsket. I «Pølsa».

«Dere blir skuffet hvis dere tror det spiller på det mellom beina mine», sa «Pølsa» da han skulle forklare kallenavnet sitt på pressekonferansen etter OL-gullet. Han har ordet i sin makt, den gutten. Jeg ble slett ikke skuffa, for mine følelser for «Pølsa» har ingenting med… eh… utstyret å gjøre. («Pølsa» er altså OL-vinner i langrenn Øystein Pettersen fra Brobekk, for de som ikke vet det fra før.)

Nei, jeg er glad i «Pølsa» fordi han er en så utrolig hyggelig og u-blasert gutt, som ikke har glemt hvor han kommer fra. Aldri har jeg hørt noen nevne hjemstedet sitt så ofte i OL-intervjuer. Og han gjør det på en fantastisk måte!

«Det er ikke så mange småkriminelle snowboardgutter fra Groruddalen som får denne sjansen», sa han i seiersintervjuet etter OL-sprintstafetten, og spilte dermed på noen fordommer som mange av oss har. Ikke er han småkriminell, og ikke vet jeg om han kan stå på snowboard, men Groruddalen er han fra, og det er han stolt av.

«Jeg er jo fra Groruddalen. Vi groruddøler er gentlemenn», sa «Pølsa» – uten ironi – etter den mislykkede individuelle sprinten der «Pølsa» gikk over ende og kom sist til mål. Da var det ikke snakk om å kjefte på kasakhstaneren som kjørte over skiene hans.

Han lovpriste dessuten Ola Vigen Hattestad for å ha vært slik en lagspiller da han overlot plassen på sprintstafettlaget til ham. Faktisk brukte «Pølsa» mesteparten av seiersintervjuet på nettopp det. (En tvers igjennom god gutt, altså. Beintøff og myk på samme tid.)

Groruddalen har fått en ny ambassadør. En superkul OL-vinner som uten tvil elsker stedet som resten av Oslos befolkning har fordommer mot (i større eller mindre grad). Han spiller på fordommene som bare en groruddøl kan: «Jeg får pakke ned gullmedaljen igjen. Jeg kan ikke gå rundt og flashe den i Groruddalen, akkurat», sa han da han landet på Gardermoen onsdag. Det kunne ikke du eller jeg sagt. Men når «Pølsa» sier det er det straks noe annet. For med ham vet vi at han elsker Groruddalen.

Nå er Lillomarka-løperen invitert opp hit til å være nettgjest hos Lokalavisen Groruddalen. Det vil si at han skal sitte på pulten ved siden av meg. O skrekkblandet fryd. Kanskje jeg skal starte med å vise ham denne artikkelen.

PS. Forklaringen «Pølsa» ga på kallenavnet sitt er som følger: «Noen synes jeg ser ut som en pølse når jeg har på meg kondomdressen.» Nå kan kallenavnet utvides. Gull-salami, kanskje?


Tone Granholt-Henriksen
Nettredigerer, Lokalavisen Groruddalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.