RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Popsenteret byr på nostalgi


Kjøtt
Kjøtt
By:Larm 2008 er i gang. Nå kan du oppleve Kjøtt, Hærverk , Oslo Børs og mange andre gamle storheter på Popsenteret.

Popsenteret i Oslo setter et tydelig preg på by:Larm, når arrangementet for første gang er lagt til hovedstaden.

Popsenteret har gjenskapt åtte av Oslos mest sentrale musikkscener gjennom tidene: Fra Edderkoppen til Stovner Rockefabrikk.

- Åtte små og store saler på Royal Christiania har for anledningen fått navn etter klassiske musikkoaser som Edderkoppen, Club 7 og So What! sier kunstnerisk leder for Popsenteret, Paal Ritter Schjerven.

Hvert av rommene er dekorert med graffiti-ikoner av Rita Rohdin Nyhus.

Fra rockemesterskap til Ragnarok

I tillegg blir det også en feiring av to musikalske milepæler i Osloområdet: De legendariske rockemesterskapene på Jordal for femti år siden, samt den sagnomsuste Ragnarock-festivalen i 1973, som trakk hele 30 000 tilskuere til Holmenkollen.

- Vi har dessuten valgt ut musikk til hvert av rommene, slik at folk får høre Terje Rypdal og Jan Erik Vold i Club 7-salen, og pønkband som Kjøtt, Hærverk og Oslo Børs i rommet som er viet pønken og nyveiven, sier Skancke-Knutsen.

- Vi åpner også opp litt av samlingen vår fra Bootleg TV, og viser svært sjeldne glimt med bl.a. Jokke og Raga Rockers, samt tidlige opptak fra hip hop- og black metal-scenen her hjemme.

Også for vanlige folk

Også vanlige folk vil få anledning til å se på noe av materialet, lover Popsenteret.

- Vi kommer til å vise smakebiter fra samlingene på Youngstorget på kveldstid.

Det er Kultur- og idrettsetaten i Oslo Kommune som står bak det nye kulturkvartalet på Grünerløkka. Interesserte kan finne ut mer om Popsenteret og Schous Kulturbryggeri på www.popsenteret.no.

By:Larm 2008 vil for øvrig bli åpnet av kulturbyråd Torger Ødegaard, som torsdag skal ønske bransjefolk og musikere velkommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere