*Nettavisen* Nyheter.

Populær bandyskole

Sagene IF Bandy har denne vinteren startet opp en bandyskole for aldersgruppen 6-10 år. Barna storkoser seg på isen, og det er ingen tvil om at dette er populært.

Voldsløkka: Østkantavisa var til stede på Voldsløkka sist uke for å overvære bandyskolen som hadde oppstart 10. januar, og skal foregå hver tirsdag i åtte uker.
Hele 27 forventningsfulle barn møtte opp i snøværet for å lære mer om denne allsidige idretten, med sin lange tradisjon.
Kulda gjør ingenting
Dette er kjempegøy, og jeg synes det bare er ekstra morsomt at det er litt kaldt, sier Henrik Smelhus Sjøeng (7 1/2) etter at skøyter, hjelm og kølle er ordentlig på plass.
Henrik viser allerede gode ferdigheter på isen, og kan også fortelle at han driver med slalåm og fotball, men at ingenting er "kulere" enn bandy på vinteren.
Fine øvelser
Etter at instruktørene er ferdige med oppropet, er det klart for en oppvarmingsøvelse. "Hauk og due" er et fornøyelig skue, og samtlige av barna gjør alt de makter for å mestre oppgaven. Instruktørene deler så banen opp i to, fordelt på alder, og det er klart for noen tekniske øvelser.
På rekke og rad gjennomfører de blant annet slalåm mellom utplasserte kjegler, med og uten ball. Man kan faktisk oppleve den positive progresjonen for hver runde. Takket være noen av de foresatte, blir den heftige og tunge snøen som laver ned på banen, hele tiden måkt unna.
Ekte treningskamp
Det store høydepunktet for deltakerne er når instruktørene blåser i gang til kamp.
Er alle sammen klare for å spille en ekte treningskamp? roper instruktør Anne Merethe Sjøeng. Et rungende "ja" ljomer utover Voldsløkka.
Etter å ha fått på seg vester og lært seg kamprop, er alle sammen klare til dyst.
Etter en drøy halvtime med spilling og mange flotte prestasjoner, takker alle hverandre for kampen, og instruktørene ønsker velkommen igjen til neste uke.
Nytt anlegg i 2007?
Vi håper at det endelig skal komme et nytt kunstisanlegg her på Voldsløkka allerede neste år, sier instruktør og en av initiativtakerne Johnny Johnsen.
Vi er blitt lovet dette, og kunstisen har skapt store forventninger for oss i Tåsen- og Sagene-miljøet. Voldsløkka kommer nok først i køen på grunn av landhockey-sporten, og med ny bane for den idretten, kan dette kombineres med kunstisbane om vinteren, sier Johnsen, som ser for seg en betydelig rekruttering til bandysporten dersom anleggene blir lagt til rette for det.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.