*Nettavisen* Nyheter.

Populær familiemiddag

Rundt 80 store og små samles til de månedlige familiemiddagene i Voksen kirke. Forrige onsdag feiret tilbudet 10 år! Foto: Anders Jørstad

Folk i alle størrelser stormet matfatet under 10-årsjubileet for Voksen kirkes familiemiddager.

VOKSEN: Det er først og fremst småbarnsfamilier som benytter det populære middagstilbudet i regi av Voksen menighet. Men her er også en trofast veteran-gjeng rundt sitt faste bord, og smårollinger som knapt klarer å stå oppreist foran matbordet.

– Avlastende

– Det var en sommer for ti år siden jeg kom på ideen om et tilbud som kan virke avlastende for familiene, forteller Karen Therese Haugstvedt, menighetsmedarbeider og gründeren bak familiemiddagene.

Til de månedlige familiemiddagene settes gryteretter og salatskåler fram på bordet i kirkens underetasje. Under 10-årsjubileet forrige onsdag slo ildsjelene bak sammenkomsten på stortromma med en treretters med kamskjell, lammestek og marsipankake, og for anledningen var det leder for Vestre Aker frivillighetssentral, Stein Brubak, som var lånt inn som kjøkkensjef.

Barnevennlig

Sammen med mann og barn, har Jannicke Linback-Larsen vært stamkunde de siste fire årene.

– Dette er en fin avlastning i hverdagen. Maten er veldig god og barnevennlig, mener hun. Både hun og barna har knyttet nye bånd med middagsgjestene rundt seg.

De voksne nyter kaffe etter maten, mens barna oftest finner veien til lekerommet. Rundt 80 personer finner veien til middagstilbudet, og Haugstvedt fra menigheten mener det er et viktig lavterskeltilbud fra kirkens side.

Penger skal det i hvert fall ikke stå på: Middagsbilletten koster 20 kroner pr person, eller 50 kroner pr familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.