*Nettavisen* Nyheter.

Populær karate midt i by'n

Oslo Budokan Karate tiltrekker seg flere og flere medlemmer. Nå har klubben nesten 60 aktive på trening i Vulkan Flerbrukshall i Maridalsveien.

Oslo: Vi har vokst mye siden i fjor. Nå har vi rundt 25 på barnepartiet og 30 voksne, sier hovedtrener Martin Boag.
Oslo Budokan Karate ble stiftet i 1989, mens barnepartiet så dagens lys høsten 2005.
Vi rekrutterer fra hele byen, men barna kommer fra områdene Grünerløkka og Sagene, sier leder Ragnhild Stokholm.
Klubben ønsker å vokse ytterligere.
Vi vil bli enda større, og tar gjerne i mot nye medlemmer. Ønsket er å drive klubben enda mer profesjonelt. Men det viktigste for oss vil alltid være kvalitet, og ikke antall medlemmer, sier Boag.
Hva slags sportslig nivå ligger klubben på?

Vi har alle mulige nivåer i klubben. Alt fra nybegynnere til eliteutøvere, sier Boag.

Landslaget
Selv er Boag en av trenerne på landslaget. Han kommer opprinnelig fra Skotland, og han ble mester i Storbritannia i både 1993 og 2001. Norsk mester ble han i 2004.
Kona hans, Kjersti Leiren Boag, har vært med på landslaget i tradisjonell shokotan karate siden starten av 90-tallet. Hun var også med og startet opp Oslo Bodokan Karateklubb sammen med Norges første kvinnelige sortbelte i karate, Torhild Næsheim.
Vi har flere i klubben som trener med landslaget, sier Boag.

Fra Japan
Karate er navnet på flere japanske kampsystemer med opprinnelse på Okinawa. I Oslo Budokan Karate trener man en ekte japansk stilart som heter shotokan. Hvert år i september kommer det en instruktør fra Japan til klubben. Han besøker Norge fem-seks ganger i året.
Leder Ragnhild Stokholm (27) er selv en aktiv utøver, og skryter villig av klubbens gode miljø.
Vi har et veldig bra miljø. Det er sosialt. Vi drar på hytteturer sammen, og hvert år drar vi på sommerleir i Tønsberg, sier Ragnhild.
Selv har hun bare trent karate i to og et halvt år, men har nådd et høyt nivå på den korte tiden. Hun har blant annet begynt å trene med landslaget.
Dette er en idrett hvor man godt kan starte når man er godt voksen, sier Ragnhild.
Hva er viktig for å lykkes med karate?

Det handler om fokus, og alltid gi maks på treningen. Man må prøve å forstå dynamikken bak det, og det er viktig å kunne lese motstanderen.
Må man være fysisk sterk?

Det er ikke så viktig å være sånn "pumpe vekter-sterk". Men vi fokuserer veldig på hurtighet, smidighet og koordinasjon.

Arranger NM
Lørdag 1. april arrangerer Oslo Budokan Karate NM i tradisjonell shotokan i Vulkan Flerbrukshall.
Såvidt jeg vet har ikke klubben arrangert NM før. Vi ble tildelt mesterskapet for tre uker siden, og gleder oss veldig, sier Ragnhild.
Fem personer jobber i en arrangementskomité, mens hele klubben trår til under selve mesterskapet.
Jeg regner med at det blir rundt 70 deltagere, og sportslig sett kan klubben vår hevde seg godt, tror Ragnhild Stokholm.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.