*Nettavisen* Nyheter.

Populær Skifestival

I helgen arrangerte Høybråten og Stovner langrenn Oslo Skifestival i Holmenkollen. Arrangørene er svært fornøyd mer utfallet.

Holmenkollen:Mange langrennsinteresserte tok del i årets Oslo Skifestival. Nettstedet Langrenn.no gjennomførte en spørreundersøkelse om arrangementet. Dette ble hyggelig lesing for arrangørene. Det viser seg at Oslo Skifestival er en av Norges aller største langrennskonkurranser for barn og unge utøvere. Over halvparten av de spurte som planlegger å delta sier at Oslo Skifestival er det mest attraktive renntilbudet helgen 21. - 22. januar. Leserne peker på god og sunn konkurranse, og Holmenkollen som konkurranseanlegg gis meget gode skussmål. Spesielt løypetraseene. Rennleder Morten Hagen er godt fornøyd med svarene.
- Vi spurte deltakerne hvorfor de vil være med. De aller fleste svarte at de mener at dette er et attraktivt løp, og at de liker å konkurrere i Holmenkollen. Det var svar vi er meget fornøyd med.

Mange deltakere

Lørdag og søndag var det mye liv og røre på startområdet. Den første dagen var det hele 1000 deltakere som startet rennet. Dagen etter var 800 deltakere klar på startstreken.
- Noen deltok begge dager, mens andre var med kun en dag. Dette var helt klart et stort arrangement, og vi er meget fornøyde, sier Hagen.
Med unntak av noen mindre problemer med tidtakingen gikk alle rennene knirkefritt.
- Det er meget viktig å nevne den gode innsatsen til Oslo kommune og Friluftsetaten som har gjort en meget god jobb med preparering av løypene.

Usikkert vær

I forkant av Oslo Skifestival var det usikkerhet om løypene ville holde. Da tro Friluftsetaten til og preparerte løypene.
- Det kom mye nysnø i forkant av rennet noe som kan føre til at løypene blir veldig bløte. Friluftsetaten kjørte flere runder i løypene og preparerte dem så flott. Det bidro til at forholdene i Holmenkolen var helt fantastiske, sier Hagen.
Skigruppa til Høybråten og Stovner IL stilte mannsterke til årets Skifestival. Resultatene i den tøffe konkurransen var ganske gode. Men resultatene er ikke alt, mener Morten Hagen.
- Vi er godt fornøyd med resultatene til våre løpere. Det viktigste for oss er at vi fikk flest mulig med i rennet. Det at noen gjorde en bra prestasjon er selvfølgelig også veldig bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.