Populær turvei ikke brøytet på to år

Lillian Gjerde og hunden Meadow går ofte på tur rundt Østensjøvannet. I helgen var det relativt lite snø, men fortsatt umulig å komme seg fram dersom man har barnevogn eller benytter seg av rullator eller rullestol. Foto: Kaja Stabursvik

Lillian Gjerde og hunden Meadow går ofte på tur rundt Østensjøvannet. I helgen var det relativt lite snø, men fortsatt umulig å komme seg fram dersom man har barnevogn eller benytter seg av rullator eller rullestol. Foto: Kaja Stabursvik

Fravær av brøyting langs Østensjøvannet og Rustad skole, gjør turstiene periodevis uframkommelige.

ØSTENSJØ: Turveiene langs Østensjøvannet og videre forbi Rustad skole har ikke blitt brøytet i de to siste vintrene, til stor ergrelse for turgåere som benytter seg av området.

Det er derfor i perioder temmelig uframkommelig, og tidvis helt uegnet for de som er litt dårlige til bens, barnevogner, syklister og rullestolbrukere.

LES OGSÅ: Har ikke glemt Østensjøvannet

Ikke tilrettelagt

Lillian Gjerde går ofte tur med hunden i området, og tenker spesielt på de som ikke er så gode til beins.

– Turstiene rundt Østensjøvannet er så mye brukt at det skulle bare mangle at det blir brøytet her. Folk med rullator og rullestoler får kun glede av området på sommeren, og blir nærmest tvunget til å holde seg inne på vinteren når det ikke blir tilrettelagt for dem, sier Gjerde.

Hun spør hvorfor ikke turstiene rundt Østensjøvannet kan bli tilrettelagt på samme måte som rundt Sognsvann.

Mangel på søppelkasser

Når avisen er ute på tur langs vannet med Gjerde, treffer vi på flere hundeeiere og turgåere som mener noe må gjøres.

Dagen vi er ute og går, har også to av søppelkassene under brua i sørenden av Østensjøvannet blitt fjernet.

– Mangelen på søppelkasser gjør det spesielt kinkig for hundeeiere som må gå halve vannet rundt med hundebæsjeposer før de finner noe sted å kaste dem, sier Gjerde.

Uteblivende helsegevinst

Friluftsetaten har uttalt at det på grunn av trang økonomi står mellom søppelrydding om sommeren og snørydding om vinteren.

– Dette henger ikke på greip. Hvorfor har de så mye dårligere råd nå enn for to år siden, spør Gjerde.

Hun synes det blir feil av Oslo kommune å henvise folk til å gå på tur og dets helsegevinst når det ikke er tilrettelagt.

– Det har aldri blitt snakket mer om helse enn nå, men det er jo for dårlig når det er oss hundeeiere som tråkker opp stiene for folk. Og vi må jo ut uansett, men folk som det kanskje er litt vanskeligere å motivere, eller osm av helsemessige årsaker ikke kommer seg like lett ut, blir i stedet sittende inne, sier Gjerde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag