RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populært med «designbarnehage»


Slik blir den nye vidunderbarnehagen på Fagerborg.
Slik blir den nye vidunderbarnehagen på Fagerborg. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Nye Fagerborg menighetsbarnehage er for lengst fylt opp med barn, og i desember skal det flunkende nye moderne bygget tas i bruk.

SOPHUS BUGGES PLASS: – Ja, vi skal være ferdig i desember, sier prosjektleder for barnehagen, Thorleif Holm Glad, i Fagerborg menighet. Lokalavisen har skrevet om den arkitektonisk utfordrende barnehagen flere ganger tidligere, og nå ser det snart ut til at barna kan flytte ut av midlertidige brakker til fordel for nytt bygg.

– Det skjer mye de nærmeste ukene, stillaser skal vekk, og snart er vi i havn, sier Holm Glad. Prislappen er på 34 millioner kroner, og menigheten har stått for det meste av finansieringen, med noe hjelp fra kommunen.

Små og store

– Det hele har tatt fem-seks år med planprosesser og lange saksbehandligingstider hos Plan- og bygningsetaten, sier en lettet prosjektleder.

Barnehagen åpner dørene for i alt 68 barn, med to avdelinger for 3-6-åringer, og to helt flunkende nye småbarnsavdelinger i desember.

– Det er folk som betaler dobbelt fordi de så gjerne vil inn i vår barnhage, forteller Holm Glad begeistret siden populariteten ikke lar vente på seg.

Omtalt i Wallpaper

Det britiske designbladet Wallpaper omtalte Reiulf Ramstads arkitektperle med hederlig omtale sammen med nye Holmenkollen, det nye Munchmuseet og Operaen. Arkitekturen er topp moderne, og skal være særlig tilpasset barnehageløsninger med eget sanserom for barna. Andre ord som er blitt brukt om barnehagen er «fantasidyr».

– Jeg tror andre vil komme for å se på vår løsning når de skal bygge nytt, sier prosjektleder Holm Glad som gleder seg til den snarlige åpningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere