RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populært med spansk

Maria Tindberg er mor til en jente som skal begynne på Skøyenåsen skole til høsten. Hun er også initiativtakeren til en kampanje for at skolen skal kunne tilby elever spansk valgfag.

Skøyenåsen: Vi er positive til kampanjen som Tindberg har satt igang. Vi arbeider nå med å kunne tilby spansk, men vi kan ikke si noe sikkert før til høsten. Skolen ønsker at alle skal bli tilfredse, men vi kan ikke love noe eller gi noen opplysninger om det blir spansk til høsten riktig enda, opplyser Karin Henden, rådgiver ved Skøyenåsen skole.

Populært med spansk

Maria Tindeberg har en datter som akkurat har gått ut av syvende klasse ved Østensjø skole. Til høsten starter hun på Skøyenåsen skole.

I vinter sa min datter at hun kunne tenke seg å lære seg spansk. Det har ikke vært mulig på Skøyenåsen skole, men jeg henvendte meg til dem og de sa at de planlegger undervisningen etter behov og etterspørsel. Derfor spurte jeg om de ville planlegge annerledes hvis det var mange nok elever som ville ha spansk?

Tindberg bestemte seg så for å følge opp saken. Hun kontaktet rektorene ved de tre skolene som sogner til Skøyenåsen, Trasop, Godlia og Østensjø, og fikk tillatelse til å sende med elevene et brev hjem til foreldrene. I brevet spurte Tindberg hvor mange som ville ha valgt spansk hvis det hadde vært et alternativ til fransk eller tysk. Hun informerte også ledelsen ved Skøyenåsen skole om disse brevene.

Tilsammen 45 barn svarte at de kunne tenke seg spansk og jeg brakte så disse underskriftene tilbake til fungerende rektor Skøyenåsen. Hun var vennlig og stilte seg positiv til initiativet.

Tindberg kan fortelle at tall skolen har fått i etterkant viser at så mange som 60 elever kunne tenke seg spanskundervisning.

Min datter sier at kampanjen har satt i gang diskusjoner i skolegården. Elevene diskuterer hvilket språk som er det viktigste å lære seg for dem. Mange har jo tilknytning til Spania eller spansk på en eller annen måte så derfor er dette språket populært.

Tindberg fikk tilbakemelding fra skolen om at de prøver så godt de kan for å få til spanskundervisning fra høsten. Både Skullerud og Oppsal skole har tilbud om spansk hvis elevene ønsker det og mange andre skoler har startet med spanskundervisning det siste året. Tendensen er at flere og flere unge ønsker å lære seg dette språket.

Ja, jeg håper virkelig at min datter og de andre elevene vil få tilbud om spansk til høsten ellers vet jeg om mange som vil bli veldig skuffet, avslutter Tindberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere