*Nettavisen* Nyheter.

Porten sjekket en uke før ulykken

Porten til garasjen i Vestskrenten borettslag ble sjekket bare en uke før en jente fikk livstruende klemskader. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Borettslaget ber leverandøren gjøre ny kontroll, men er sikre på at portene er i forskriftsmessig stand.

HOLMLIA: – Dette er en ulykke som preger hele borettslaget. Mange her kjenner familien, faren til barnet er selv vokst opp her. Mange er oppbrakte og berørt av dette, sier styreleder i Vestskrenten borettslag, Jørn Ilje.

Det var søndag ettermiddag at den fire år gamle jenta ble klemt i porten til fellesgarasjen i borettslaget. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus med det som ble karakteriseres som alvorlige og livstruende skader i hodet og overkroppen.

–Skadene er fortsatt livstruende, sier pressekontakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus til dittOslo.no klokken 14.40 mandag.

Ber om ny kontroll

Ifølge styrelederen i borettslaget gjennomførte leverandøren av portene er rutinemessig kontroll for en uke siden.

– Porten skal være sikret etter alle regler. Vi hadde rutinemessig kontroll på den for en uke siden, men har bedt leverandøren komme tilbake for å gjøre en ny kontroll for å unngå denne typen skader i fremtiden, forteller Ilje.
Politiet har avsluttet sine undersøkelser på stedet og garasjen og portene er tatt i bruk igjen.

Etter det Nordstrands Blad erfarer åpner/lukker porten seg horisontalt og jenta skal ha komme i klem på baksiden mens porten åpnet seg.

Vitner så ulykken

Vitner skal ha sett at jenta kom i klem i porten og disse vil bli avhørt. Åstedsgranskere gjorde seg søndag ettermiddag ferdig med undersøkelsene på stedet, men politiet vil foreløpig ikke si noe mer om årssaken til ulykken.

– Vi skal gjøre noen nærmere undersøkelser før vi kan si noe om årsaken, sier Egil Kulseth ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt som etterforsker saken.

Kulseth vil vente med å kommentere opplysningene om at porten ble kontrollert en uke før ulykken.

Ifølge politiet får familien oppfølging av støtteapparat.

Les andre saker om Vestskrenten borettlag:

Jubel og fortvilelse i Vestskrenten

Fra 30 minutter til 30 sekunder

Advokaten: – Borettslaget føler seg bondefanget i saken

Mener de blir syke, blir ikke kvitt mastene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.