RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamna Majeed koser seg inne i paviljongen som er laget av Teymor Zarré. Med hører også bønnetepper, musikk og en magisk kappe. Innfelt: En reise gjennom islams kunst er tospråklig og oversatt til mange språk.
Hamna Majeed koser seg inne i paviljongen som er laget av Teymor Zarré. Med hører også bønnetepper, musikk og en magisk kappe. Innfelt: En reise gjennom islams kunst er tospråklig og oversatt til mange språk.

Porten til Orienten

Utstillingen "Den magiske kappen" ble åpnet på Stovner bibliotek forrige uke.

STOVNER: Vandreutstillingen har hentet inspirasjon fra barneboka "En reise gjennom islams kunst" av Na'ima bint Robert og Diana Mayo.

Porten

Midtpunktet for utstillingen er en paviljong i glassmosaikk. Et lite steg inn gjennom porten og du befinner deg i Orienten. Sittende på et teppe kan du nyte vakker musikk mens du leser.

Jeg synes det er ganske flott med tepper og puter på gulvet, sier Hamna Majeed, som til ære for fotografen har tatt plass inne i den flotte paviljongen.

Hun er glad i å lese og er ofte innom biblioteket her på Stovner.

Har også vært med skolen på forestilling om dette, forteller Hamna.

Den magiske kappen

I boka En reise gjennom islamsk kultur, blir du kjent med ei jente som har en magisk kappe. Hun tar deg med til mange forskjellige land og steder der den islamske kulturen blomstrer.

Og den magiske kappen kan du få prøve på biblioteket.

Utstillingen kommer fra Sverige. Den er laget av Stockholms läns museum i samarbeid med Fisksätra og Rinkeby bibliotek samt Riksutställningar.

To tilsvarende utstillinger er i dag på rundreise i Sverige. I den norske versjonen har Fortellerhuset skrevet og spilt inn to historier med utgangspunkt i boka.

Mangfoldsåret

2008 er markeringsår for kulturelt mangfold i Norge.

Ingen skal kunne ekskluderes fra deltakelse i kulturtilbud på grunn av kjønn, alder, legning, ulike grader av funksjonsdyktighet, religiøs eller kulturell tilhørighet, skriver Norsk Kulturråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere