RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positiv med ekstra-år

Det var mange spørsmål å besvare for ledelsen på Hellerud videregående skole da skolen arrangerte åpen dag for tiendeklassingene. For eller imot veier tungt når elevene skal velge to eller treårig videregående utdannelse.

Hellerud: Mads Pedersen fra tiendeklasse ved Haugerud skole er en av de som vurderer tilbudet.
- Jeg er fortsatt usikker. Det kommer an på om jeg er innstilt på å jobbe mer. Også må jeg se an hvordan tiendeklasse går først, smiler tiendeklassingen som ikke ble helt skremt av det inspektøren hadde å fortelle.
- Det positive er at man får et år ekstra til å gjøre det man vil, men antageligvis må jeg jobbe mer. Jeg må nok bli flinkere til å gjøre skolearbeid. Dette høres greit ut, men jeg får se. Jeg skal på åpen skole på Lambertseter også, sier Mads etter å ha fått en ordentlig introduksjon til de nye planene for den videregående utdanningen på Hellerud videregående skole.
- Toårig videregående utdanning betyr at det ikke blir så mye dveling ved hvert enkelt tema. Det blir ikke fullt så mye tid på hvert emne, men alle emnene på læreplanen vil bli gjennomgått, presiserer inspektør ved skolen, Elisabeth Edding som hadde det travelt med å forklare tiendeklassingene hvordan de skulle klare å ta treårig videregående utdanning på to år uten at ukas timetall øker.
Likt timetall
- Det blir fortsatt tretti timer undervisning i uka, men selv om det blir det samme timetallet, blir det på kortere tid. Vi deler året i tre istedenfor i to, forklarte inspektøren.
PS! Da status ble gjort opp etter åpen dag ved skolen, hadde 50-60 elever fra åtte forskjellige skoler besøkt Hellerud. 70 prosent av de besøkende hadde fåt et godt inntrykk av skolen, og 25 elever ville søke Haugerud. Av disse uttalte 22 elever at de vil søke allmenfaglig utdanning, men dette betyr ikke at de automatisk vil velge den toårige varianten.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere