*Nettavisen* Nyheter.

Positiv nedgang

Etter første kvartal av 2005 kan politiet og befolkningen i dalen glede seg. Kriminalitetstallene er lavere enn på lenge.

Groruddalen: Under Bydelsutvalgsmøtet i Alna kunne politiet fortelle at kriminaliteten i dalen er på vei nedover.
Kraftig nedgang
- Kriminaliteten, særlig i Lindeberg og Ellingsrud, går veldig ned. Det har vært en kraftig nedgang siden ifjor. Vinningskriminaliteten har hatt en kraftig nedgang i hele dalen. Tallene for første kvartal er meget bra, sier Tom Østreng.
Politiet mener årsaken til nedgangen blant annet skyldes det gode samarbeidet politiet har med borettslag i dalen.
- Vi kommer til å forsette med samarbeidet, og dra inn flere og flere borettslag for å minske antall bilinnbrudd. Kombinasjonen av alle tiltakene vi har satt i gang er nok årsaken til de gledelige tallene, fortsetter Østreng.
Kan forhindres
Men det er ikke bare politiet som kan bidra til at tallene for neste kvartal blir enda bedre. Østreng oppfordrer folk til å gjøre sitt for å minske antall biltyverier og bilinnbrudd.
- Det er viktig at folk ikke lar ting ligge igjen i bilen. Et bilinnbrudd koster bileieren 15.000 - 20.000 kroner. Dette kan hver enkelt forhindre ved å huske å ta av dekselet til CD-spilleren og ikke legge igjen mobilen i bilen. Hvis vi kan få bort denne typen kriminalitet, kan politiet heller satse på å bekjempe andre typer kriminalitet.
- Min inderlige bønn er at folk ikke legger igjen ting i bilen når de forlater den. I tillegg bør folk kjøpe rattsperre hvis de ikke har bilalarm, avslutter Østreng.
I tillegg til nedgangen i antall ran, har det også vært en reduksjon i antall trafikkulykker. I fjor var det 41 trafikkulykker med personskader. Til sammenligning viser tallene i første kvartal av 2005 33 ulykker.
PS! Mandag formiddag tok politiet en biltyv på fersken på Lørenskog stasjon. Biltyven hadde gjort innbrudd i tre biler. Han hadde fått med seg et stereo, en mobil og et førerkort før politiet fikk tak i han.


Min inderlige bønn er at folk ikke legger igjen ting i bilen når de forlater den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag