*Nettavisen* Nyheter.

Positive foreldre

Olav, Patricia Matamoros med Isola, Liv Bull med Nora og Tomine, og mor Camilla Idsøe med sønnen Sander. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Noen fikk ikke plass i barnehage, mens andre ga fra seg fast barnehageplass for å få gå i Kløverveien barnepark.

Klikk på bildet for å forstørre.

Olav, Isola, Patricia Matamoros og Liv med Nora og Tomine på fanget, og Camilla Idsøe med sønnen Sander. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

TÅSEN: – Disse to damene er helt fantastiske. Jeg opplever det som veldig trygt og godt her på alle måter. Det er helt topp, sier Camilla Idsøe om Liv Bull og Patricia Matamoros i Kløverveien barnepark.

Hun prøvde å ha sønnen Sander på to og et halvt år i barnehage, men valgte å flytte ham over til barneparken.

– Jeg syns det blir litt for ensidig fokus på full barnehagedekning. Da jeg prøvde å få informasjon om barneparker i bydelen, hadde de det ikke. Jeg hørte om Kløverveien gjennom naboer, forteller Idsøe. For henne passer det utmerket med korte åpningstider.

– Jeg vil helst ikke ha full dag. Og det er veldig positivt at barna er så mye ute, sier hun.

Da var Eleni Kavadias tilnærming en annen. Sønnen Sid (1), har nylig startet i parken.

– Jeg hadde søkt barnehageplass, men fikk det ikke. Hovedproblemet med å ha ham her er den korte åpningstiden. Heldigvis har jeg mulighet til delvis å jobbe hjemme, og kombinerer det med dagmamma. Hadde det ikke vært for det kunne jeg ikke hatt ham her, sier Kavadias, som er langt fra ukjent med barneparker.

– Jeg har også en eldre sønn som gikk i park i halvannet år. Vi var veldig fornøyde. Han trivdes bra ute og var nesten aldri syk, sier Kavadias, som understreker at inntrykket av Kløverveien så langt er veldig positivt.

Tilbakemeldingene fra andre foreldre er de samme. Enten har de tatt et bevisst valg om å ha barna i park fremfor barnehage for å ha mer tid sammen med dem, mens andre har valgt park fordi det ikke var barnehageplass til dem. Men alle skryter de av Kløverveien og håper den overlever. Og blant barna er det ingen sure miner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag