RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positive til flere dukkehus

Ventelistene for å få kolonihytte er rekordlange. En aksjon arbeider for nye parseller i utkanten av byen - og byråden er positiv.

Lyst på en landlig flekk i en kolonihage? Smør deg med tålmodighet. Etterspørselen vokser, og køen teller nå opp mot 1300 personer. 10 års ventetid er ikke urealistisk, skriver Aften.

Lisbeth Trelnes, som Aften har snakket med, var imidlertid heldig. Hun slapp med snaue seks år. Blant Solvangs snirklete småveier og solstrøkne trehytter er hun og familien godt inne i sin første sesong som kolonister på Sogn.

- Vi lever et enklere liv her. Leser, spiller spill og prater uforstyrret av all teknologien som preger hverdagen. I kolonihagen finner vi oss selv, sier de til Aften.

Må bygges i utkanten av byen

Resten av året bor Trelnes i blokk i Groruddalen. Groruddalen er også stedet hvor sosialantropolog Long Litt Woon i en kronikk i Aftenposten nylig tok til orde for å bygge nye kolonihager.

Leder Bydelsutvalget i Alna, Rolf Erik Johansen (SV) sier til Aften at han synes tanken er spennende, og mener Groruddalen har egnede arealer. Det samme gjør byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H).

- Dagens kolonihager er bygget i det som var randsonen den gangen, og det samme må vi eventuelt gjøre i dag. Nye kolonihager vil bli en del av byens grøntdrag. Med god plass, passelig avstand med kollektivtransport og store arealer som ikke er bebygd, er Groruddalen et godt alternativ.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere