Positivt for Løkka

Grünerløkka har de siste åra vært gjenstand for debatt hva husleiepriser og næringsutvikling angår. Mange fryktet lenge at Løkka skulle bli en eneste lang rekke av eiendomgmeglere, kjedebutikker og storkiosker, eid av griske gårdeiere, som tenkte profitt og ikke mangfold. Heldigvis har ikke dystre spådommer slått til foreløpig, og det er godt å registrerer at et nesten enstemmig bystyre i tillegg går inn for å regulere på plass gode tiltak i nærmiljøet.

Sist onsdag gjorde de nemlig det. Med unntak av Frp stemte samtlige partier for et endringsforslag i behandlingen av reguleringssaken i Teglverksgata 2. Den gamle bygården er tilholdssted for en lang rekke aktører innen kunst og kultur, og huser trolig rundt 80 arbeidsplasser.

Da reguleringssaken kom på bordet fryktet disse at gode dager var talte, og at massiv eiendomsutbygging ville rasere arbeidsplassene deres. Det ga de da også uttrykk for, da bystyrets byutviklingskomité var på befaring på eiendommen. Det ble utslagsgivende. Arbeiderpartiet mente det var såpass viktige hensyn som sto på spill at de like gjerne lanserte et alternativt forslag, som legger opp til bevaring av gården, samt en regulering som har kunst og kultur som formål.

Slikt blir det jubel av. Da Østkantavisa var på stedet like etter bystyrebehandlingen møtte vi svært glade leietakere, som nå er sikret et sted å være. "Det er viktig både for oss og for Grünerløkka", sier Jørgen Munkeby, som har musikkstudio i gården, og han har rett i det. For mange som driver innen denne typen næring er arbeidsdagen ofte ensom, og da er et tilrettelagt miljø godt å ha. For nærmiljøet er det i tillegg et positivt tilskudd, som gjør at bydelen er levende også på dagtid.

Og Grünerløkka har tross alt lang tradisjon for å hegne om de mindre aktørene innen kunst og kultur. Mange artister som i dag fyller landets festivalscener og konsertarenaer begynte sin karriere i dette området. Slik skal det også fortsette å være, og da må det både litt idealisme og en god del politisk vilje til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag