RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt samarbeid med fiendene

I helgen var det duket for et av mange seminarer der Norsk Toppfotball (Norske toppklubbers interesseorganisasjon) var vertskap for alle klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, med fokus på den nye mediehverdagen, og hvordan klubbene må posisjonere seg for å møte denne på best mulig måte.

Som ansatt i Lyn har jeg tidligere vært på mange av disse samlingene, og det som slår meg er hvor godt alle klubbene samarbeider, og hvor godt klima det er mellom oss. Ja, vi er konkurrenter, men det er primært på banen, for utenfor har vi mye å lære av hverandre.

Aalesunds Kjell Slinning og Øyvind Vebenstad holdt et drivende godt foredrag som de hadde kalt; "hele byen er oransje" hvor de fokuserte på hvordan Aafk har gått fra å være en bydelsklubb i jugendbyen, til å bli hele Sunnmøres flaggskip. For de fleste bedrifter ville dette være som bedriftshemmeligheter å regne, men i fotballen mener vi at utveksling av suksesshistorier er viktigs for å styrke totalproduktet, som igjen vil komme alle klubbene til gode.

Branns Kristian Jæger holdt et engasjerende foredrag som han hadde kalt; "Gullet kom hem - hva så?" som la fokus på hvilke utfordringer de har støtt på i Bergen etter en voldsom utladning i fjor. Det mest vesentlige ved å dele disse historiene er at klubber som har gjort grep som har blitt oppfattet som positive kan dele disse med de andre, nettopp fordi det er i klubbenes interesse at "fienden" vokser.

I vest lurer det en fotballklubb som av mange blir sett på som en fare for Lyn, nemlig Stabæk. Slik jeg ser det er ikke Stabæk noen fare for Lyn, for vi har vårt kjerneområde, de har sitt, og at de opplever en enorm interesse nå, skyldes primært sportslig suksess og et nytt stadion. Dette er helt naturlig, og veldig gøy for dem.

Dette er også veldig bra for Lyn, og på sikt tror jeg det er sunt at det vokser frem flere enn ett alternativ i Oslo og omegn som trekker over 10.000 på kampene sine. Hvis Lyn, Stabæk og Vålerenga kan bidra til en økt fotballinteresse i henholdsvis Oslo vest, Bærum, og på Oslos østkant, tror jeg alle tjener på det. Istedenfor to derbyer mot Vålerenga hvert år kan Oslos beboere glede seg over flere store kamper, og jeg er bombesikker på at kampene mellom Lyn og Stabæk kan bli like store som og vellykkede som "kampen om Oslo".

16. mai inviterte vi til kamp mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal Stadion, og hvordan vi skulle fylle stadion var planlagt ned på detaljnivå. I den perioden hadde vi nesten daglige møter med Stabæks ledelse hvor vi samarbeidet om hva vi skulle gjøre for å fylle Ullevaal, og hvordan vi kunne engasjere folk til å komme på denne kampen. Tidlige år har snittet ligget på rundt 4500, denne gangen kom det drøyt 12.000, noe som vi må kunne kalle en suksess. Bortsett fra resultatet på banen selvfølgelig, men revansjen kommer på Nadderud, så der er jeg ikke bekymret!

Dette caset ble trukket frem på seminaret som et godt eksempel på hva et godt samarbeid mellom klubbene kan bety.

Med ønske om en god helgJoachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere