RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Post eller kolera

Som et valg mellom pest eller kolera. Postens etablering på Robsrud splitter både kommunestyret og lokalbefolkningen i Lørenskog. I dag avgjøres thrilleren om Postens være eller ikke være.

Lørenskog Både aksjonsgruppa mot Posten og Posten har presentert sine meningsmålinger i god tid før kommunestyremøtet i dag, onsdag 8.februar. Begge målingene viser en splittet lokalbefolkning. Røft regnet er halvparten imot og halvparten for.
Kommunestyret gjenspeiler lokalbefolkningens syn, og avstemningsresultatet er det ingen som kan forutsi.

Høyre fristiller

Posten Norge imøtekom alle krav som Høyre hadde stilt for å kunne si ja til etableringen. Det var allikevel ikke nok til å skape enighet i kommunestyregruppa.
Kommunestyregruppa ser litt forskjellig på Postens svar. Vi greide ikke å bli enige, og vi har fristilt den enkelte representant, sier Høyres gruppeleder Mette Korsrud.
Korsrud mener Lørenskog Høyre har hatt en god prosess og at det ikke er noen vits i å gå lenger i diskusjonene nå. Den varslete demonstrasjonen før kommunestyremøtet ser hun positivt på, så lenge den ikke vil hindre gjennomføringen på noen måte. Korsrud er ellers ganske sikker på at det vil bli tatt en endelig avgjørelse på dagens møte.

Aksjonistene

Engasjementet blant aksjonistene mot Posten er på topp før avstemningen i kommunestyret. De oppfordrer hele Groruddalen til å stille foran Lørenskog rådhus for å vise sin motstand.
Vi legger opp til en stille aksjon, og håper at så mange som mulig møter. Vi har tenkt å lage en symbolsk lenke rundt hele rådhuset, sier talsmann for aksjonistene Dag Bråthen.
Han tror i likhet med Korsrud at det vil bli fattet en avgjørelse og håper den vil bli negativ. Uansett utfall så mener han denne saken vil påvirke de politiske konstellasjonene i mange år framover.
Engasjementet hos motstanderne er så stort, at de ved neste kommunestyrevalg vil endre det politiske landskapet, sier Dag Bråthen.

Følg med på www.lokalavisen.no for siste nytt om Postens utbyggingsplaner på Robsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere