RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Postbud leverer ikke post – frykter å bli påkjørt

Postbud synes det er for farlig å levere post i Griniveien. Nå leverer distribusjonssjefen posten personlig.

Røa: – Jeg kom hjem fra ferie og så at det ikke var kommet noe post til meg. Da postbudet passerte på andre siden av gaten, ropte jeg på han og spurte hvorfor det ikke var kommet noe. Da fikk jeg som svar at det er for farlig å krysse veien, sier Bodil Hodnefjeld.

Denne delen av Griniveien (18 – 28) mot Røakrysset er uten fortau. Posten blir normalt fordelt i postkassene på formiddagen.

Les også: Posten fikk parkeringsbøter – sluttet å levere

 

Post i 40 år

– Jeg har bodd her i 40 år og alltid fått posten i postkassen. Jeg er 80 år og må krysse veien på krykker. Det er jo bare å se seg for. På den tiden postbudene går runden her, er det heller ikke så stor trafikk og det er bare snakk om seks adresser. Jeg kan ikke forstå at dette kan være et problem, sier Hodnefjell.

Hun har i likhet med de andre naboene fått brev fra Posten som ønsker en felles befaring for å finne en annen akseptabel løsning for plassering av postkassene.

Del

Ingen informasjon

Nærmeste naboer, Ruth Marie Nyrud Hansen og Tore Hansen, stiller seg også helt uforstående til hvor farlig Griniveien plutselig er blitt.

– Vi hadde ikke fått post på mer enn to uker da jeg tilfeldigvis støtte på postmannen. Da fikk jeg beskjed om at posten lå i Aslakveien. Vi fikk altså ingen informasjon om at postutleveringen var stoppet. Vi finner det også svært vanskelig å få informasjon om hva som skjer fremover, sier Nyrud Hansen.

Skaper usikkerhet

Tore Hansen har gjentatte ganger tatt kontakt med distribusjonssjefen og kundesenteret.

– Dette skaper jo stor usikkerhet. Nå får vi post levert på ettermiddagen av distribusjonssjefen selv. Hva skjer om han blir syk eller tar ferie, når han er den eneste som kan levere posten? spør Hansen.

Han fikk et brev om at naboene skulle organisere et møte, men mente det måtte være opp til posten selv å samordne et slikt møte.

– Vi ble så innkalt til befaring, men den skulle være på en torsdag klokken 16.00, altså i rushet. Jeg meldte tilbake at vi måtte få befaring på et tidspunkt hvor postbudet var på ruten sin. I stedet tok fire personer fra Posten befaring selv denne ettermiddagen. Nå må det bli en ordentlig løsning på dette. Det bor bare eldre mennesker på disse få adressene, og daglig krysser vi Griniveien uten problemer, sier Hansen.

Holdt på å bli nedkjørt

Distribusjonssjef Ivar Antonsen ved postutleveringen på Røa kan fortelle at postutleveringen i Griniveien nå går som vanlig.

– Jeg leverer personlig ut posten på disse adressene. Ett av våre postbud holdt på å bli nedkjørt i Griniveien og ville ikke levere på disse adressene etter det. Dette tar jeg svært alvorlig. Det har vært flere tilfeller av nestenpåkjørsler, og en ulykke kan jeg ikke ha på samvittigheten. Jeg synes det er ubehagelig å gå der selv. Nå forsøker vi å komme i dialog med beboerne for å finne en løsning på dette, sier Antonsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere