*Nettavisen* Nyheter.

Posten fikk det som de ønsket

Aksonsgruppa depper og er langt nede. Posten Norge er glade og fornøyde. Med 26 mot 21 stemmer sa Lørenskog kommunestyre ja til Posten på Robsrud.

Lørenskog:Med utsikter til nye arbeidsplasser og klingende mynt i kommunekassa, vedtok Lørenskog kommunestyre at Postens nye østlandsterminal kan etableres på Robsrud. Med 26 mot 21 stemmer ble det heller ingen grunn til å spekulere i om inhabilitet og andre årsaker kunne ha endret avstemningsresultatet.

Langt nede

Motstanderne av Postens planlagte utbygging fylte kommunestyresalen og ventet spent på avgjørelsen. De måtte gå skuffet hjem.
I dag, 12 timer etter vedtaket, er er vi litt deppa og langt nede, sier Trond Iversen, talsmann for velforeningene og aksjonsgruppa.
Han er overrasket over at ikke flere av Høyres representanter stemte mot forslaget. Han setter nå sin lit til at miljøverndepartementet stopper saken med bakgrunn i de innsigelser Oslo kommune har kommet med.
Jeg håper at de som har ansvaret for miljøet, tenker miljø og stopper utbyggingen av ny brev og pakkesentral, sier Trond Iversen.

Svært fornøyd

Etter en forventet lang og intens diskusjon i kommunestyret, er Høyres gruppeleder Mette Korsrud svært så fornøyd med resultatet.
Det er viktig at alle nå respekterer de valg og beslutninger som er tatt. Det var godt at det ble et såpass tydelig flertall at det ikke kommer protester om inhabilitet og liknende, sier Mette Korsrud.
Gruppelederen tror ikke innsigelsen fra Oslo kommune vil bli tatt til følge, verken av fylkesmann eller miljøverndepartemente.
Denne saken har vært vanskelig og omfattende og jeg har slitt ut saksksdukumentene underveis. Måtte få nytt sett av dokumentene før kommunestyremøtet, avslutter Mette Korsrud.

Glade

Posten Norge er glade for det positive vedtaket i Lørenskog kommunestyre, og ser dette som en mulighet for å oppnå bedre kvalitet på sine tjenester over hele landet.
Nå avventer vi behandlingen av innsigelsen fra Oslo kommune, men starter forberedelsene for bygging. Vi jobber nå med siktemål om å ha et innflyttingsklart nybygg i 2008, sier Elisabeth H. Gjølme, informasjonsdirektør i Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag