*Nettavisen* Nyheter.

Posten glad for Robsrud-vedtak

Miljøverndepartementet har gitt endelig klarsignal for Postens utbyggingsplaner på Robsrud i Lørenskog. Dermed kan de første spadetakene tas, slik at Østlandsterminalen kan stå ferdig i januar 2009.

Oslo/Groruddalen: Lørenskog kommunestyre vedtok Robsrud-utbyggingen i februar i år. En innsigelse fra Oslo kommune har utsatt byggestarten, men nå har miljøvernministeren avvist denne innsigelsen.
Vedtaket fra Miljøverndepartementet kommer sent, men godt og vi er glade for å komme i gang med utbyggingsarbeidene på Robsrud. Den nye Østlandsterminalen er nøkkelen til et enda bedre posttilbud med økt kvalitet og presisjon i hele Norge ikke bare på Østlandet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten.

Oppstart straks

Posten vil umiddelbart gå i gang med utgraving av fornminner på tomta. I januar 2007 vil grunnarbeider, vei og råbygg bli påbegynt. Terminalen beregnes ferdigstilt ved årsskiftet 2008- 2009.
Vi håper å kunne starte med utgraving av fornminner før vinteren setter inn. Med den nye timeplanen vil vi kunne flytte inn i den nye Østlandsterminalen tidlig i 2009, sier Mejdell.

Brevsenteret ut av Oslo

Første byggetrinn på Robsrud vil omfatte flytting av dagens brevsenter i Biskop Gunnerusgate 14 (lavblokka) i Oslo sentrum. Over halvparten av all brevpost i Norge (ca. tre millioner sendinger) sorteres daglig ved denne postterminalen. Dagens brevsenter, som har vært i drift siden 1976, tilfredsstiller ikke lenger de krav som stilles til en moderne postterminal, og trafikksituasjonen midt i Oslo sentrum skaper problemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.