*Nettavisen* Nyheter.

Posten vil ikke til Stubberud

Det har lenge vært diskutert at Postens nye postterminal skulle ligge på Stubberud-tomten, men nå har Posten lagt planene på is og ser heller på Lørenskog som et egnet område. Dette liker byråd Grete Horntvedt dårlig.

Alnabru: Posten meddelte Oslo kommune i forrige uke at omkostningen rundt en opprydding og bruk av Stubberud-tomten blir for høye, og at området derfor er ute av planene for den nye postterminalen som etter planen skal stå ferdig i 2007.
Fra vår side så er ikke Stubberud-tomten lenger med i våre planer, og vi jobber nå videre med Robsrud-tomten, sier informasjonsdirektør i Posten Elisabeth H. Gjølme. Posten har begynt forhandlingene med Lørenskog kommune angående reguleringsprosessen, og Gjølme sier at Lørenskog-alternativet nå er meget attratktivt for Posten. Miljøutfordingene på Stubberud-feltet er for omfangsrike og kostbare at Posten sterkt foretrekker Robsrud-tomten, også for eventuell utbygning.
Gjølme kan derimot ikke utelukke Stubberud-tomten helt enda.
Noen endelig avgjørelse har ikke blitt tatt enda, og kommer ikke til å bli tatt før til høsten, sier hun.
Vil kjempe videre
Byråd for byutvikling Grete Horntvedt (H) ble overrasket over Postens avgjørelse, og vil forsette kampen for å få det nye brevsenteret til Groruddalen.
Det kan spare Groruddalen for masse trafikk, så det er hovedsaklig av miljømessige hensyn at jeg vil ha Posten til Stubberud-tomten, sier Horntvedt, som legger til at Posten også skulle utbedre miljøsituasjonen på tomten.
Postens helomvenning er derfor noe Horntvedt kommer til å jobbe videre med for å forandre.
Det var jo Posten som var ivrige, og jeg fortalte dem at jeg kom til å legge det inn i Helhetlig plan. Det er jo politisk flertall for dette, så det er jo ikke noe problem med hensyn til fremdriften av senteret, sier Horntvedt.
Horntvedt har bedt om et møte, og partene skal diskutere saken videre. Horntvedt ville ikke si hvordan hun skal prøve å overbevise Posten til å bruke Stubberud-tomten, men sa at de skulle diskutere Postens omkostningsproblemer og mulige løsninger på det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag