RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Postgarasjen se ut.
Slik skal Postgarasjen se ut. Foto: Foto: Sj arkitekter/ Elvir Fazlagic

Postgarasjen blir hjem for luksusbiler

Det gamle postbygget skal totalrenovreres. Men aller først skal blir det et hjem for eksklusive biler.

EKEBERGSKRENTEN: Over nyttår starter rehabiliteringen av Konows gate 67B, på folkemunne kjent som «Postgarasjen».

I samarbeid med andre aktører ønske Stor-Oslo Eiendom å utføre en byreparasjon gjennom en totalrehabilitering det gamle postkontorbygget.

Har fått leieavtale

– Vi har fått en leieavtale med importøren av Aston Martin, Jaguar og Land Rover. Med den på plass er det klart at deler av Postgarasjen blir en 2-etasjes, high-end bilbutikk, sier Kjell Kristian Olstad i Stor-Oslo Eiendom.

Bygget fra 1964 har huset flere ulike virksomheter etter at posten flyttet ut. Nå skal det altså bli hjem for eksklusive biler.

Rehabiliteringsarbeidet har forventet oppstart i begynnelsen av 2014, og åpningsfesten skal etter planene avholdes 1. juli samme år.

– I første omgang skal eiendommen moderniseres og utsmykkes med en panoramafasade i glass for å gjøre plass til en førsteklasses bilforretning, forteller Olstad.

HVOR ER DET KØ? Følg Oslo-trafikken direkte her!

Del av en omfattende utvikling

Leieavtalen markerer startskuddet for en omfattende utvikling, og den varslede rehabiliteringen er én av to parallelle prosesser.

Det langsiktige målet er en totalrenovrering og modernisering av eiendommen som har fått navnet Konows hus.

– Vi ønsker å gjøre om hele eiendommen, slik at den fremstår topp moderne. Når vi nå har fått i gang denne leieavtalen kan vi bygge videre på prosjektet, sier Olstad.

Blant de varslede planene er å legge et lokk over hele eiendommen bestående av boligtomter med utsikt over byen.

I tillegg skal den øverste etasjen rives og utvides mot øst. Der kobles den sammen med Ryenbergveien og Kværnerbyen. 

Eiendommen skal også senkes med én etasje for å bli del av Arktanderbyen. Ferdig utviklet vil dagens 19.000 m² bli til totalt 24.500 m² næringsareal.

LES OGSÅ: Den nye takterrassen i Kværnerbyen er så lang at den er blitt en promenade

Vil lage gull av gråstein

– Per dags dato sitter vi på det som kanskje er Oslos styggeste bygg. Vi har en gråstein som etter omfattende arbeid kommer til å fremstå som gull. Det sier seg selv at en slik renovering kommer til å koste penger, forteller Olstad.

Til tross for at han innrømmer at prosjektet blir kostbart er Olstad er overbevist om at det kommer til å være verdt pengene.

– Det endelige resultatet kommer til å bli griselekkert. Bilister som kjører ut av Vålerengatunellen vil ikke lenger bli møtt av en etterlevning fra kommunisttiden, men et topp moderne bygg som blir Oslos største og beste reklameskilt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere