*Nettavisen* Nyheter.

Postman Pats bil er tilbake

RENESTE POSTMAN PAT: Denne nye postjeepen er å se på Aker Brygge, Tjuvholmen og Vika. Posten satser nå for fult på elektriske kjøretøye. Foto: FOTO: ILLUSTRASJON/POSTEN NORGE

Posten har fått seg en splitter ny jeep. Denne kjører rundt på Aker Brygge og minner ganske mye om Postman Pats røde bil.

AKER BRYGGE: Det er ikke hvilken som helst jeep Posten nå har gått til anskaffelse av. Det er nemlig en liten elektrisk jeep av merket Comarth. Den er produsert i Spania, og likner på en golfbil. Den kan nesten forveksles med Postman Pats bil. Det er distribusjonsavdelingen på Skøyen som har skaffet seg jeepen.

Del på Facebook

– Jeepen brukes på Aker Brygge, Tjuvholmen og Vika. Dette er et område hvor posten blir levert fra oppgang til oppgang, men siden det er mye post som leveres der, blir en tralle for liten, sier distribusjonsleder Christian Rennesund.

Tidligere er bil og tralle brukt i området.

Raskt og effektivt

Prisen på den snertne jeepen ligger i underkant av 100.000 kroner.

– Jeepen er utformet på en måte som gjør postrunden på Aker Brygge enkel og effektiv. Derfor falt valget på denne, sier Rennesund.

Det er ingen dører på jeepen, kun et trekk på sidene som kan lukkes igjen.

– Det er fordi det skal være et framkomstmiddel man kommer seg fort ut og inn i, sier Rennesund. Bilen skal nemlig ikke brukes på langturer.

Elektrisk på Skøyen

Til lengre turer brukes fortsatt bil, men i løpet av året vil alle bilene på avdelingen på Skøyen bli byttet ut med elektriske biler. I tillegg kommer postbudene til å ha el- moped.

– Vi skal også ha elektriske traller. Dagens traller er tunge for budene, sier Rennesund.

Elbilene får Skøyen postkontor i morgen.

Grønn post

– Vi bytter ut de gamle kjøretøyene med elektriske på grunn av miljøet. Det er åpenbart at vi ønsker en grønn profil, sier Rennesund.

Postens miljøambisjoner er å redusere utslippet fra 2008-nivå med 30 prosent fram til 2015. Først ut er altså jeepen, som avdelingen på Skøyen har tatt i bruk. I tillegg til Skøyen har flere andre postavdelinger i landet fått denne jeepen, 30 i alt.

– Det vil gå flere slike biler i Oslo, og over hele landet, i tillegg til andre elkjøretøy. Vi har et mål å skifte ut 1300 kjøretøy som går på fossilt brensel innen 2015. Det samme ambisiøse målet gjelder for hele Oslo og Akershus, opplyser Pål Jakobsen, informasjonssjef i Posten Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.