Postmann tente på brev

Posten fikk seg et sjokk da en av deres ansatte tente på to postsekker fulle av brev. Han gikk vel lei, sier Egil Halvorsen.

SIMENSBRÅTEN/EKEBERG: Beboerne i området manglet post, reklame og aviser før helgen. De ble funnet i en brennende haug ved Gjersjø bro, natt til lørdag. Nå har Posten funnet den skyldige.

Saken regnes som oppklart fra Postens side. En person har erkjent å ha brent brevene. Saken er anmeldt og vedkommende jobber ikke lenger hos oss, sier Eva Bratholm, pressesjef i Posten.

Jeg har aldri hørt om noe slikt før og det er en veldig merkelig ting å gjøre! Det er ikke sånne ansatte vi vil ha her, sier Bratholm.

Post fra flere dager

Jeg tror det er snakk om post for nesten en uke. På tirsdag var postkassen min tom, forteller Egil Halvorsen, som bor på Simensbråten.

Halvorsen merket at det var noe galt da abonomentspost ikke kom da det skulle. Han savnet blant annet Nordstrands Blad.

Postmannen må vel ha gått lei da, og tent på, sier han.

Halvorsen kan fortelle at, i tillegg på manglende post, har posten blitt delt ut så sent som klokken ti om kvelden. Dette stusset han på, for posten pleide aldri å komme så sent.

Den kom sent noen kvelder, deretter sluttet jo posten å komme, sier han.

Halvorsen bærer ikke nag til Posten.

Dette kunne jo hendt alle, det er ikke lett å finne et råttent egg i en så stor bedrift. Men jeg reagerer på at de ikke fulgte opp eller svarte meg da jeg ringte for å klage, sier han, og forteller at han kontaktet Posten første gang fredag formiddag.

De skulle ringe meg tilbake, noe som ikke skjedde. Da jeg ringte igjen senere fikk jeg beskjed om å ringe neste dag. Neste dag fikk jeg beskjed om å ringe igjen mandag. Det eneste jeg fikk vite var at posten ikke skulle deles ut klokken ti om kvelden, forteller Halvorsen.

Varsler kundene

Hvor stort omfanget av de tapte brevene er vet man foreløpig ikke, men det er to postsekker som ble tent på. Antakelig er det postområder underliggende postnummer 1182.

Halvorsen har ikke fått svekket tillitt til posten.

Man kan jo ikke regne med at dette er noe dagligdags og brevene er jo tapt, det er ikke noe man kan gjøre noe med, sier Halvorsen og legger til at neste gang det tar tid før han får brev, kommer han nok til å reagere litt fortere.

Bratholm forteller at de jobber med å finne ut hvilke brev dette var.

Det viktigste for oss nå er å få varslet kundene våre, sier hun.

Uholdbart

Dette er noe som vi tar veldig alvorlig ettersom det er såpass nærliggende. Derfor begynte vi å granske internt, for å prøve å finne ut av hva som kan ha skjedd, sier informasjonsdirektør ved Posten Norge, Elisabeth Hegg Gjølme. Hun forteller at de ikke har noe tall på hvor mange brev som var i brannen, men at dette var mye post er det ingen tvil om. Blant annet var det over 400 Nordstrands Blad som ikke ble levert. Posten kommer til å sende ut brev som har blitt skadet til mottakere, i tillegg til et informasjonsbrev. Informasjonsbrevet skal antakelig ha kommet frem da Nordstrands Blad gikk i trykken.

Vi vil sende ut brevene som det er noe igjen av, med et brev fra oss som forklarer saken, sier Gjølme.

Det kan være lurt å kontakte eventuelle avsendere, dersom man savner brev.

Det er fint om man kontakter posten også, slik at vi kan få registrert henvendelser om dette, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.