RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Posttyver på ferde i Ravnkroken


Johnny Hagen fant brev adressert til ham, men delvis tømt, i en søppelkasse ved Holmlia kirke.
Johnny Hagen fant brev adressert til ham, men delvis tømt, i en søppelkasse ved Holmlia kirke.
Johnny Hagen oppdaget for litt siden at tyver hadde vært på ferde i postkassen hans.

Holmlia: Jeg oppdaget at post til meg lå delvis åpnet i en søppelbøtte ved Holmlia kirke. Det var fem brev med elektroniske sporingsbrikker, som en eller annen har trodd var verdisaker, forteller han.

Hagen jobber som vaktmester i Holmlia kirke og oppdaget brevene ved en tilfeldighet.

Det er en lukket søppelkasse, som ikke sjekkes så ofte. Jeg bor i Storfjellet borettslag på Holmlia, som ligger like ved kirken. Jeg vet ikke om det var tilfeldig at tyvene la brevene der. Det kan være vedkommende visste at jeg jobbet i kirken og håpet at jeg ville finne dem i søppelkassen når det ikke fantes noe av verdi i brevene, sier han.

GPS-sender

Posttyvene kan ha stjålet post i borettslaget i over tre uker. Jeg har jevnlig dialog med Posten fordi jeg er med i et registreringsprosjekt hos dem. Jeg får brev nesten daglig, sendt fra alle kanter av landet, som jeg registrerer på internett. Brevene jeg fant i søppelkassen inneholdt sporingsbrikker med en GPS-sender, slik at Posten kan følge med hvor brevene befinner seg, sier han og legger til at det er synd tyvene ikke tok med seg brevene. Da hadde man kunnet spore opp hvor tyven befant seg.

Nå har jeg omadressert all posten min til poste restante på Holmlia postkontor. Dette måtte jeg gjøre fordi jeg ventet tilbakemelding på visum til Kina. Jeg vant en tur for to til OL i Beijing, og for å få visum dit måtte vi sende inn passene våre. Derfor var jeg redd for at også passene skulle bli borte, slik at vi ikke fikk reist.

Gavekort borte

Det er ikke bare Hagen som har blitt frastjålet post. Han har også funnet en tømt konvolutt adressert til en i nabooppgangen i Ravnkroken.

På konvolutten sto det «finn din gave». Hos meg har det også blitt borte et brev med et gavekort til et Color Fantasy-cruise og en kjølebag. Gavekortet er sperret og jeg har heldigvis fått et nytt, forteller han.

Hagen har anmeldt tyveriene. Vaktmesteren tror det kan være mange muligheter for hvordan posttyveriene har skjedd.

Siden minst har skjedd i to forskjellige oppganger må det være noen som har fått tilgang til en universalnøkkel i borettslaget. Det kan ha skjedd på mange forskjellige måter.

Stjålne bankkort

Han forteller at Posten har opplyst at det har vært stjålet bankkort fra kunder på Holmlia i det siste.

De sa de hadde en videofilm av en person som hever penger i en minibank med stjålne kort, forteller han.

Det er en ekkel følelse at noen har rotet gjennom posten min. Jeg vet jo ikke hva annet de har tatt. Tyveriene var i tidsrommet hvor Skatteetaten sendte ut skatteoppgjøret, men det har både min kone og jeg heldigvis fått. Men det kan jo være andre papirer med fødselsnummer som har blitt borte. Jeg har ikke følelsen av at noen har begått identitetstyveri av noen av oss, men det er jo klart det er bekymringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere