RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Potensiell klassiker

På billettene man kjøper til Barcelonas hjemmekamper står det følgende: "velkommen til nitti minutter med lidelse", og det er omtrent sånn jeg føler det hver gang Lyn spiller. Og mot Sandefjord tapte jeg i tillegg en kasse vin i et veddemål, og jeg holdt på å løpe på veggen i ren og skjær frustrasjon.

Søndag møter vi Stabæk, et lag som sliter mer enn oss, og da må vinne. Dette er noe hele klubben forventer at vi gjør, for etter kampen mot Sandefjord var det mange frustrerte hoder som gikk hjem fra Ullevaal.

Selve rammen rundt kampen tror jeg også kommer til å bli helt suveren, for nå ser det endelig ut til at folk har fått øynene opp for denne godbiten. Dette er kampen ingen av supporterne vil tape, og for mange tror jeg dette er en kamp som er verre å tape enn mot Vålerenga. Dette gjelder begge lags supportere. For Lyn og Stabæk er egentlig ganske like klubber, og de aller fleste som heier på Stabæk i dag, var i gamle dager på Lyn-kamp. Selv mr Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, hadde adresse på Ullevaal annenhver søndag.

Selv hadde jeg aldri klart å bytte klubb på denne måten, men jeg velger å tro at det er nettopp denne kvaliteten som skiller Lyn-folk fra Stabæk-folk. For bortsett fra dette er Stabæk-folk svært hyggelige mennesker, og personer man gjerne vil omgås med både før og etter kampen, i skarp kontrast til hva som kanskje er tilfellet med andre lags supportere.

Når jeg smatter på Stabæk-Lyn, så merker at det er en storkamp i emning. Jeg merker at jeg gruer meg litt mer enn vanlig, og jeg merker at jeg ikke vil omgås Stabæk-folk i den nærmeste fremtid (selv ikke min gode venns samboer som plutselig blir veldig Stabæk-supporter når disse kampene nærmer seg), jeg merker at jeg gleder meg til å se to gode lag som ønsker å spille skikkelig fotball, og jeg merker at dette blir en større og større fotballkamp for hvert år som går.

Søndag er mål- settingen at vi skal fylle hele bortefeltet med Lyn-supportere, og gi Stabæk-fansen en skikkelig leksjon på tribunen, og forhåpentligvis på banen.

Det er lenge siden vi gjorde det sist, for i Bærum har de gjort mye riktig de siste årene. Men med Espen Hoff ute av form, og en sur Daniel Nannskog, som i avisene skylder på alle andre enn seg selv, så tror jeg selvtilliten som løftet dem opp på et umenneskelig nivå i fjor er borte, og at Lyn tar hjem tre poeng.

Det sier i hvert fall hjertet mitt. Vi ses på søndag. Heia Lyn.

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere