Premiereklare teaterløver

Straks stormer de opp på scenen

Straks stormer de opp på scenen

Østensjø barne- og ungdomsteater er snart klare med to forestillinger: barnegruppa med Snehvit og de syv dvergene, og ungdomsgruppa med Jungelboka. Vi tok en sniktitt på øvingen.

Do re mi: Men først tar de en trall ...

Om att og om att: Jungelgruppen blir instruert

Mowgli i sentrum: alle er interessert i "han", som her spilles av Martine Eilertsen (12 år)

Aper og ulver i hockeyklær: Teateret har gjort jungelboka litt mer urban

Koreografien er på plass: De øver til det sitter

Instruks: Dere må komme nærmere, sier instruktøren

Apebrøl: Her kommer apene

Smart: Fiskestangen blir brukt som lokkemat

BØLER: Klinkokos bananas! synges det fra scenen til svingende rytmer fra en boomblaster.

Vi tar det en gang til. Aper! gå av scenen og kom opp igjen, sier istruktør Karoline Meyer. Apene lytter og gjør som befalt. Det blir mye klinkokos bananas på gjengen på scenen.

Mens vi venter

Syvert Tunkrand Krågenes (13 år), som spiller Mowgli, forteller at de har øvd siden i høst.

Vi har øvd på rollene, også synger vi, det er en musikal da, sier han. Syvert synes de tre instruktørene deres er flinke.

Du må holde i mikrofonen hele tia, roper den ene av dem nede foran scenen.

Syvert kikker opp og småflirer litt. Instruktøren høres litt streng ut, men hun mener det bare godt. Det er bedre å ha øvd en gang for mye enn for lite, det er Syvert enig om.

Jeg er ikke så redd for at noe skal gå galt under forestillingen, det verste er vel hvis noen snubler, eller sier noe feil.

Selv husker han teksten sin ganske bra.

Mowgli og Bagheera er kompiser. Akkurat nå sitter de og venter på sin tur. Det tar litt tid før gjengen på scenen er klare.

Bagheera (Erlend Lund Holbæk 15 år), har vært med i teateret i 7-8 år. Han er vant til at det blir litt venting av og til.

Jeg er med fordi jeg ville spille teater. Det er veldig artig. Vi deler oss inn i grupper, så sitter vi og ser på de andre mens de øver, forteller han og retter litt på flosshatten.

Premierenerver? nei, jeg har som regel ikke det. Vi får se, sier herr Lunde Holbek.

Velkommen til show

Barne- og ungdomsteateret fyller 15 år i år, derfor er det litt ekstra stas. Teateret er foreldredrevet, men de hyrer inn instruktører. Foreldrene stiller opp og hjelper til med rekvisitter og det som trengs.

Mandag 23. mars kl 18.00 er du hjertelig velkommen i aulaen på Bøler skole. Da er det nemlig premiere på Jungelboka. Videre holder de forestilling onsdag (25.), fredag (27.) og lørdag (28.) klokken 18. Pris for voksne er 100 kroner og 50 kroner for barn.

Snehvit og de syv dvergene

Barnegruppa presenterer sin versjon av Snehvit og de syv dvergene søndag 22. mars kl 18. Utover det spiller de tirsdag (24.), torsdag (26.) samme tid, samt lørdag (28.) kl 14. Barn og voksne med tilknytning til teateret håper du vil ta deg en tur. Velkommen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag