*Nettavisen* Nyheter.

Prepper ski på norsk

Det startet med et sykkelverksted. Nå er også skipreparering en realitet, og før året er omme håper Ilas å starte egen bruktsportbutikk.

LAMBERTSETER: Veileder Pål Løw forteller at skiprepareringen skulle startet sist vinter.
Vi håpet lenge på at snøen skulle komme, men den kom jo aldri. Heldigvis var værgudene på vår side i høst, og da kunne vi sette i gang med å vaske, slipe ned, slipe kanter og å legge glider på ski og snøbrett, forteller han.

Gloser og latter

Løw har fem mann i arbeid. Ved bruk av "samlebåndsjobb" har teamet kapasitet til ti par om dagen.
Akkurat passelig mengde. Det er viktig at vi også har tid til latter og humor, sier veilederen. Det er Fred Ove Jørgensen og Abdul Alhasnavi enige i. Jørgensen kom til Ilas fra A-etat. Da ryggen sviktet måtte han finne på noe nytt for å komme ut i arbeidslivet igjen.
Jeg trives godt på ski- og sykkelverkstedet, forteller 60-åringen fra Ekeberg.
Kollega Abdul Alhasnavi strever med de norske glosene, særlig faguttrykkene. Å legge glider på ski derimot, det har han snart full kontroll på. Det er lettere å preparere ski enn å gå på dem, sier han med en god latter.

Billig

50-åringen fra Bjørndal kombinerer språkopplæring med skipreparering. Målet er å få jobb i sportsbutikk, aller helst i Ilas egen bruktsportbutikk som skal realiseres i 2006.
Vi håper folk kommer til oss med sportsutstyr de ikke lenger har brukt for. Vi skal reparere det og selge det videre for en billig penge. Her blir det ikke snakk om "sportsbutikkpriser", forsikrer Løw.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag