*Nettavisen* Nyheter.

President og kronprins mot kjøreretningen

Sør-Afrikas president Jacob Zuma fikk seg en kjøretur gjennom Oslos gater med H.K.H. Kronprins Haakon i formiddag. Mot kjøreretningen!

SENTRUM: Zuma kom til Norge sammen med et større reisefølge i går. Her skal han møte representanter fra regjeringen, blant annet for å diskutere miljø- og klimaspørsmål i tillegg til situasjonen i Libya, melder Nrk.

Del på Facebook

Kongelig kjøretur

I dag er det imidlertid satt av tid til å møte kongefamilien. Blant annet blir det gallamiddag på slottet i kveld.

I formiddag kjørte Zuma og kronprinsen med følge oppover Karl Johans gate, men først kjørte de altså mot kjøreretningen i Akersgata. Det hører med til historien at området var sperret av for annen trafikk i det aktuelle tidsrommet.

Flere koner

– Det er gjetergutten som ble frihetsleder, og frihetshelten som ble president. Han er kjent for å ha skapt fred. Han er også en av de siste statslederne som møtte Gaddafi, sier Tomm Kristiansen, tidligere Afrika-korrespondent til Nrk.no

Zuma har høstet kritikk for sine mange koner, og Kristiansen er usikker på hvem av konene som skal være følget hans på gallamiddagen.

– På invitasjonen til gallamiddagen står det ett konenavn. Men hun som kom sammen med ham i dag var en annen kone, så vi får se hva han har i kofferten, sa Kristiansen til Nrk tirsdag.

Det vites ikke om noen av konene var ombord i forbindelse med "enveiskjøringen".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.