RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President og kronprins mot kjøreretningen


Her kjører limousinen med Sør-Afrikas president og Kronprins Haakon mot kjøreretningen i Akersgata.
Her kjører limousinen med Sør-Afrikas president og Kronprins Haakon mot kjøreretningen i Akersgata. Foto: Nils Skumsvoll
Sør-Afrikas president Jacob Zuma fikk seg en kjøretur gjennom Oslos gater med H.K.H. Kronprins Haakon i formiddag. Mot kjøreretningen!

SENTRUM: Zuma kom til Norge sammen med et større reisefølge i går. Her skal han møte representanter fra regjeringen, blant annet for å diskutere miljø- og klimaspørsmål i tillegg til situasjonen i Libya, melder Nrk.

Del på Facebook

Kongelig kjøretur

I dag er det imidlertid satt av tid til å møte kongefamilien. Blant annet blir det gallamiddag på slottet i kveld.

I formiddag kjørte Zuma og kronprinsen med følge oppover Karl Johans gate, men først kjørte de altså mot kjøreretningen i Akersgata. Det hører med til historien at området var sperret av for annen trafikk i det aktuelle tidsrommet.

Flere koner

– Det er gjetergutten som ble frihetsleder, og frihetshelten som ble president. Han er kjent for å ha skapt fred. Han er også en av de siste statslederne som møtte Gaddafi, sier Tomm Kristiansen, tidligere Afrika-korrespondent til Nrk.no

Zuma har høstet kritikk for sine mange koner, og Kristiansen er usikker på hvem av konene som skal være følget hans på gallamiddagen.

– På invitasjonen til gallamiddagen står det ett konenavn. Men hun som kom sammen med ham i dag var en annen kone, så vi får se hva han har i kofferten, sa Kristiansen til Nrk tirsdag.

Det vites ikke om noen av konene var ombord i forbindelse med "enveiskjøringen".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere